Головна Суспільство Ключові тенденції, які визначатимуть автомобільну промисловість у 2023 році та надалі

Ключові тенденції, які визначатимуть автомобільну промисловість у 2023 році та надалі

Оскільки транспортні засоби стають більш зв’язаними та автономними, спосіб їх використання водіями зміниться, змінюючи всю економіку автомобільної промисловості.

Жодна галузь не сприймає цифрову трансформацію з таким ентузіазмом, як автомобільна промисловість. Від безпілотних транспортних засобів до електрифікації, виробники автомобілів вкладають значні кошти в модернізацію сектора https://avtocentr.com.ua/uk/peugeot/cars/ та сучасні автосалони, такі як Автоцентр на Столичному.

Відносини між споживачем і автомобілем розвиваються. Це певною мірою пояснює величезні суми, які виробники автомобілів інвестують у програмне забезпечення та дослідження, щоб не відставати https://avtocentr.com.ua/uk/peugeot/. Зміни продовжуватимуть прискорюватися, оскільки автомобільна промисловість наближатиметься до моделі, що визначається програмним забезпеченням, де бездротові оновлення систем автомобіля, таких як інформаційно-розважальна система чи допомога водієві, визначають цінність автомобіля, а не метал, пластик і шкіра, з яких він складається https://avtocentr.com.ua/uk/kia/kia-sportage/

Це час величезних змін для автомобільної промисловості, і є кілька ключових тенденцій, які матимуть вирішальне значення для галузі протягом 2023 року та надалі.

Змінне обличчя володіння транспортними засобами

Зростаючі витрати на володіння автомобілем і вартість життя відіграють важливу роль у тому, що люди взагалі вирішують не володіти автомобілем. Власники автомобілів також стають більш свідомими щодо навколишнього середовища. Що тягне за собою використання автомоблів які споживають мало палива, або їздять на альтернативних видах палива, зокрема електриці.

Підписка стане звичним явищем

Очікується, що персоналізовані функції, такі як налаштування положення керма або улюблена радіостанція людини, автоматично синхронізуватимуться в діапазоні транспортних засобів, до яких споживач має доступ, незалежно від марки. Такі вимоги споживачів до синхронізованих екосистем підштовхнуть автомобільні компанії до більшої кількості операційних моделей на основі передплати та додатків.

Крім того, програми та послуги стануть набагато важливішими для автомобільної промисловості. Оскільки транспортний засіб стає продовженням дому та офісу, очікується, що роздрібна торгівля та бізнес-програми з’являться в автомобілях.

До 2030 року, за прогнозами McKinsey, 95% транспортних засобів будуть підключені, а розважальні програми, такі як ігри консольної якості та потокове відео, процвітатимуть. Для операторів транспортних засобів у найближчі роки додатки приведуть до нових моделей доходу на основі підписки.

Програмне забезпечення для автономного водіння

Щоб виробники автомобілів отримували прибуток від різноманітних служб підписки, що надходять від додатків в автомобілях, вони повинні заохочувати використання їх в автомобілях. Щоб це стало реальністю, транспортний засіб має їздити самостійно якомога частіше, забезпечуючи повну безпеку своїх пасажирів.

Водію-людині може здатися, що закони дорожнього руху «прості» для тлумачення, забезпечити належний рівень розуміння в програмному забезпеченні AD набагато складніше. Завдяки цифровим близнюкам і вражаючому прогресу в галузі штучного інтелекту (ШІ) інженери та розробники можуть тестувати свої алгоритми в симульованих середовищах, не ризикуючи безпекою людей-водіїв.

Архітектура транспортного засобу повинна це забезпечити. Перехід до транспортного засобу з більшою мірою програмного забезпечення змусить автовиробників зменшити залежність від апаратного та програмного забезпечення, коли програмне забезпечення працює лише на певному апаратному забезпеченні. У довгостроковій перспективі це змінить спосіб роботи виробників автомобілів із ширшим повторним використанням програмних компонентів у моделях і марках автомобілів. Це дозволить співпрацювати між різними сторонами, які беруть участь у створенні автомобіля, і скоротить час розробки. Це також допоможе підвищити кібербезпеку, сферу, яка занадто часто залишається поза увагою в автомобільній промисловості.

Додатки та послуги стануть набагато важливішими для розвитку автомобільної промисловості

Рішення про маршрути враховуватимуть усе: від погоди та дорожніх умов до рівня заряду акумулятора електромобіля. Це допоможе знайти найкращі маршрути та забезпечити оптимальний рівень батареї автомобілів перед відправкою клієнтам, щоб вони могли дістатися до місця призначення без затримки.

Прогнозне технічне обслуговування, кероване даними датчиків, обробленими моделями ML, допоможе виробникам автомобілів передбачити, коли можуть виникнути проблеми, і забезпечить довшу службу транспортних засобів і покращить обслуговування.

А поки, найкращі автомобілі ви можете придбати в Автоцентрі на столичному, Київ, Столичне шоссе 90.