Головна Новини На Тернопільщині жителі громади зібрали більше 160 тисяч на дрони для ЗСУ

На Тернопільщині жителі громади зібрали більше 160 тисяч на дрони для ЗСУ

Жителі Підгороднянської громади, що на Тернопільщині, під час щорічної акції “Великодня бандеролька для захисника” зібрали більше 160 тисяч гривень на дрони-камікадзе для ЗСУ.

Про це Суспільному повідомила секретарка Підгороднянської селищної ради Ірина Войтович

За її словами, таку акцію проводять освітяни громади від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Раніше, каже Ірина Войтович, гроші збирали на закупівлю продуктів. Цього року вирішили купити безпілотники. За гроші, які зібрали, купили 9 дронів.

дрони камікадзе

Жителі Підгороднянської громади зібрали гроші на дрони. Фото: Підгороднянська ОТГ

“Працівники сільської ради та відокремлених структурних підрозділів також підтримали ідею, щоб придбати дрони для ЗСУ. Вирішили перерахувати свій середньоденний заробіток, аби придбати дрони. Також до акції долучилися церковні громади та жителі сіл. Був відкритий картковий рахунок для зарахування благодійних внесків. Спільними зусиллями впродовж тижня зібрали 165 тисяч 760 гривень. На них ми придбали дрони. Їх ми вирішили передати на передову через волонтера Євгена Колісника”, — розповіла жінка.

Волонтер Євген Колісник розповів, везе дрони на бахмутський напрямок.

“Ці 9 дронів гарно попрацюють в 22 окремій механізованій бригаді. З початком повномасштабної війни Підгороднянська громада передавала, а я возив великодні набори. Також вони автомобіль передавали, але цьогоріч вирішили FPV-дрони”.

FPV-дрон купити

Дрони, які купили на зібрані в громаді гроші. Фото: Підгороднянська ОТГ

За словами Ірини Войтович, такі збори організовуватимуть надалі.