Головна Спорт «Галичанка» розпочала з нічиї (фоторепортаж)

«Галичанка» розпочала з нічиї (фоторепортаж)

Матчами проти є євпаторійської «Керкінітіди» наша волейбольна команда «Галичанка-ТНЕУ» розпочала черговий ХХІІ чемпіонат України у Суперлізі.

Одразу варто зазначити, що для кримчанок протистояння проти «Галичанки» мало принциповий характер. Саме тернополянки у минулому сезоні завадили поборотися підопічним Леоніда Хричова за нагороди чемпіонату. У вирішальному матчі першого етапу першості «Галичанка» перемогла і сама відібралася у четвірку найсильніших, хоча майже весь попередній сезон поступалася своїм суперницям.

Та цього ситуація для ускладнювало те, що у таборі клубу «Галичанка-ТНЕУ» одразу три втрати. команду покинули три основних гравці – пасуюча Тетяна Хилюк, нападниці Юля Лонюк та Єлизавета Рубан. Це безперечно болюча втрата для нашого колективу. Зокрема, Хилюк переїхала у місто Южне, де буде виступати за чинного чемпіона України – «Хімік». Юля Лонюк буде заробляти гроші в Казахстані. Та напевно найбільш болюча втратою є перехід Єлизавету Рубан в азербайджанську «Рабіту», яка не тільки покинула «Галичанку», але і напевно змінить громадянство.

У свою чергу «Керкінітіда» втратила лише одного гравця – ліберо Христину Дьожкіну, яка пішла у декретну відпустку.

У цього приводу ще напередодні матчу головний тренер «Галичанка-ТНЕУ» Андрій Романович сказав: «Трохи невдалий розклад для нас: відразу зустрічаємося з одним із своїх конкурентів. Було б краще пограти з тими командами, які не є нашими конкурентами. Звісно, налаштовуємося на максимальний результат, але, якщо розійдемося 1-1, буде дуже непогано».

Багаторічний наставник тернополянок таки вгадав загальний підсумок двох матчів першого туру. У першій зустрічі «Галичанка» перемогла з рахунком – 3:1. А у наступному з таким самим результатом поступилася.

Андрій Вербіцький