Головна Новини З Тимошенко боряться обласні телеканали

З Тимошенко боряться обласні телеканали

Тимошенко

ТимошенкоОбласні державні телеканали (ОДТРК) і державний канал іномовлення УТР останніми днями транслюють викривальний фільм про Юлію Тимошенко. Про те, що такий фільм іде в ефірі Закарпатської ОДТРК, близько 20:00 4 січня написав у Facebook гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький, інформацію підтвердили інші користувачі соціальної мережі, які переглядали фільм на інших державних каналах, повідомляє Телекритика

Родіон Мірошник, генеральний директор Луганської ОДТРК, яка теж показувала стрічку 4 січня, повідомив «Телекритиці», що документальний фільм має назву «Просто Юля», й ОДТРК отримали його від ТРК «Всесвітня служба УТР» за угодою. «У нас єдина система Держкомтелерадіо, і між телерадіокомпаніями існує угода про обмін контентом. Компанія, яка виставляє контент, має ліцензійну угоду, що надає право на передачу контенту», – повідомив він.

Микола Княжицький розповів «Телекритиці», що стрічка триває понад годину і складається з двох частин. У ній немає титрів, лише підпис у кінці: «Україна. 2011 ©».

«Фільм розповідає про зв’язок Тимошенко з Лазаренком, про борг перед Росією, про домовленості з Кучмою і змову з Путіним. Наприклад, він містить фрагменти з інтерв’ю з американцями, які розслідували справу Лазаренка. Фільм є маніпулятивним і пропагандистським, текст начитаний російською мовою, і закадровий голос некоректно називає Юлію Тимошенко (наприклад, “принцесса”, “девушка подумала”), є натяки на те, що вона вирішувала політичні проблеми сексуальним способом», – розповів глядач фільму Микола Княжицький.

За його словами, фільм є досить свіжим: у ньому, наприклад, використано фрагмент програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» від 18 листопада, у якій брала участь американський прокурор Марта Берш.

«Телекритика» намагається отримати коментар керівництва УТР і Держкомтелерадіо з приводу трансляції фільму «Просто Юля» та його виробника.