Головна Новини Водій Ауді зробив ДТП з Деу ….кулаками

Водій Ауді зробив ДТП з Деу ….кулаками

Агресивному водію на Audi не сподобалося, що його випередило Daewoo на вул. Глибокій у четвер, 15 листопада. Чоловік об’їхав корейське авто, заблокував дорогу, вийшов з машини і почав товкти ногами по решітці радіатора – пише 20 хвилин

Потім з погрозами і матами кулаками вибив бічне скло, аби дістатись до водія. Покалічити людину йому, вочевидь, перешкодили інші учасники руху.

“Я тебе калічити буду!”. Незвичний для Тернополя конфлікт трапився у четвер близько 10.00 неподалік сауни “Чайка”. Водій, авто якого постраждало, навіть декілька годин потому почувався погано через надлишок емоцій.

– Я думав, що той чоловік мене дійсно покалічить, – каже тернополянин Іван Рак. – Такої агресії я ще не зустрічав. А я ж його лише випередив на дорозі. Йому це, напевно, не сподобалось, почав мене об’їжджати й підрізати. Притиснув до смуги зустрічного руху. Зачепив дзеркалом своєї Audi A6 моє дзеркало. Потім просто заблокував мене на дорозі. Чоловік – зростом під метр дев’яносто і вагою близько 100 кілограмів, років сорока з вигляду. Він вийшов і почав кричати до мене.

 Потерпілий водій пригадує, що спершу чолов’яга вимагав вийти з машини.

– Він кричав: “Вилазь б***ть, зараз я тебе калічити буду”, – говорить пан Іван. – Почав копати в решітку радіатора. Проламав її. Я зачинився зсередини. Говорив, що якщо щось порушив, то ж можна викликати автоінспекторів і цивілізовано вирішити питання. Та марно. Він хотів відчинити двері, але не зміг. Довго не думав. Раз чи два вдарив кулаком по бічному склі. Пробив наскрізь. З його руки потекла кров. Кричав, що інвалідом мене зробить, руки-ноги поламає…

Постраждалого водія, як він сам припускає, врятувало те, що на вулиці був день, а інші учасники руху, які бачили інцидент, почали сигналити. Тож водій сів в Audi й поїхав.

– Наостанок він ще крикнув, щоб я на “п’ятачок” під’їжджав. Чи то на розбірки, чи то на “стрілку”, – каже Іван Рак. – Він поїхав, а я викликав міліцію і представників “Дорожнього контролю”. Записав номер того автомобіля, дані свідків, які все бачили. Люди також були шоковані від такої поведінки.

Поведінка неадекватна. Слідчо-оперативна група міськвідділу міліції, яка прибула на місце, опитала водія та зафіксувала пошкодження транспорту.

– Протягом десяти днів буде прийняте рішення щодо того, чи порушувати кримінальну справу, – сказав на місці один із правоохоронців. – Зараз же будемо встановлювати особу водія з Audi та всі обставини.

Представники ж дорожнього контролю повідомили, що окрім звернення про пошкоджене авто, над яким і працюватиме слідчо-оперативна група, буде ще й заява про замах на життя і здоров’я людини.

 – Ми з постраждалим напишемо таку заяву, – повідомив активіст громадської організації “Дорожній контроль” Віталій Крутиголова. – Я переконаний, що метою водія з Audi було не пошкодити автомобіль, а покалічити чоловіка. Здогадайтесь, що міг зробити з людиною двометровий спортсмен, який з одного удару пробив скло. Постраждалого врятувало лише те, що було багато свідків, якій й перешкодили.

Таким водіям не місце на дорозі, переконаний Віталій Крутиголова. За свою водійську практику, як він каже, жодного разу не бачив такої поведінки.

– Розумію, ще можна посигналити, ну висловитись нецензурно. Всяке ж буває, – каже пан Крутиголова. – Зрештою, ми цивілізовані люди, є ж правила дорожнього руху, штрафи, правоохоронці. Якщо щось не подобається, потрібно звертатися до них. У таких водіїв, як на мене, посвідчення треба вилучати, бо вони потенційно небезпечні. Поведінка – відверто неадекватна. Не було підстав для такої агресії. А якби за кермом жінка була чи людина з хворим серцем, то що тоді? Крім того, водій з Audi, очевидно, не з бідних. Думаю, він і зброю може придбати, якщо вже її не має. Було б те все увечері то, боюсь, закінчився б той конфлікт по-іншому…

 Чи порушать правоохоронці кримінальну справу за такі розбірки, а чи, можливо, притягнуть винуватця до адміністративної відповідальності, а також за якими статтями та з якими наслідками, ми напишемо в наступних номерах “20 хвилин”.

Водій Audi може звернутися в редакцію та викласти своє бачення випадку.