Головна Новини Сільську лікарню під Чортковом за “казкові гроші” опалюватиме директор перопухової фабрики

Сільську лікарню під Чортковом за “казкові гроші” опалюватиме директор перопухової фабрики

опалення

Чортківський комунальний районний центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги Тернопільської області 11 січня уклав угоду з ТОВ «Енертрейд» на послуги опалення у 2016 році на 462 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», пишуть Наші гроші

Замовлено 355 Гкал по 1300 грн. за гігакалорію для дільничої лікарні у селі Пробіжна по вул. Церковна.

Торги було проведено за переговорною процедурою, бо «Енертрейд» є єдиним можливим постачальником. Медики повідомили, що раніше вони провели відкритий конкурс на здачу в оренду їхньої котельні і саме «Енертрейд» став переможцем цього конкурсу. Однак ні в обґрунтуванні закупівлі, ні в відкритих джерелах немає жодних даних про той конкурс, хто ще хотів орендувати котельню, умови оренди, тощо. Фірма має ліцензію на работу на установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії.

Засновником ТОВ «Енертрейд» є Віталій Федорейко, депутат Чортківської міськради, адміністративний директор перопухової фабрики «Біллербек Україна».

Разом з тим Чортківський центр медичної допомоги замовив у «Тернопільтеплокомуненерго» послуги опалення для своїх об’єктів у Чорткові по вул. Д. Пігути, 29 і 31а. Послуги комунальників у райцентрі виявились значно дорожчими, ніж у приватної фірми в селі – 1624 грн. за Гкал.