Головна Новини Ректор продає маєтки, а громадський діяч бере його на контроль

Ректор продає маєтки, а громадський діяч бере його на контроль

tnpuГолова громадської організації «Тернопільські підсумки» Тарас Білан стверджує, що  протягом останнього часу він разом із учасниками Громадського люстраційного комітету проводить активну роботу у напрямку викриття фінансових та корупційних зловживань посадовців нашого міста. Зокрема, він наголошує, що громадськими активістами зібрано критичний об’єм інформації про зловживання керівництва Тернопільського національного педагогічного університету, в тому числі розкрадання майна і кошів  у особливо великих розмірах, хабарництво, випадки відмови у прийнятті на роботу людей з обмеженими можливостями (інвалідів) та ін.

Вказані факти стали основою для публікації місцевими ЗМІ низки критичних статей, а також направлення у столицю скарг із вимогами навести лад в університеті. Як наслідок, над навчальним закладом нависла загроза перевірки його діяльності комісією Міністерства освіти і науки України, результати проведення якої можуть бути вкрай невтішними для ректора Володимира Кравця. В середовищі освітян ширяться чутки про те, що висновки комісарів очевидно будуть невтішними для нього, і можуть навіть поставити питання про усунення В.Кравця від керівництва ВУЗом.

Також, громадським активістам вдалось довідатись, що Володимир Кравець планує відвести загрозу міністерської перевірки від себе та своїх колег, «оплативши» чиновникам МОНУ їх завчасно позитивні висновки. Тарас Білан розповідає, що він навіть отримав від представників місцевого ринку нерухомості фотографії та перелік ліквідного майна, яке ректор педагогічного має намір продати  для того щоб зібрати чималу суму, яку йому доведеться передати членам комісії.

Враховуючи  обставини, які складаються довкола педагогічного університету та його керівництва, ГО «Тернопільські підсумки» вважає за необхідне долучитися до роботи комісії для забезпечення публічного проведення засідань, та оприлюднення результатів перевірки. Крім того, Тарас Білан зауважує, що найближчим часом у його розпорядження потраплять достовірні відомості про схему «…як вписати в диплом  Педагогічного дисципліни, які ти не вивчав, але які тобі потрібно для роботи в певному закладі». Про обставини функціонування зазначеної схеми громадський діяч обіцяє обов’язково повідомити читачів.

Перелік майна оприлюднений Тарасом Біланом:

Лот № 1: будинок с.Петриків з брамою. – вартість з брамою та внутрішньою начинкою- 1 млн. зелених президентів(нижче виключно подаватимемо суму, в цифрах,  для зручності читання ).

звантаження (1)

Лот № 2: квартира по вул.Острозького (110кв.м.) – 100 000.

звантаження (2)

Лот № 3 : квартира в центрі міста (135 м.кв.) – тимчасово знято з продажу заявником.

Лот № 4 : чотирьохкімнатна квартира по вул.Громницького – 120 000.

---4 ------------

Лот № 5 : дача під Збаражем – 60 000 .

Лот № 7 : земельна ділянка  с.Петриків  2шт. по 24 сотих – 48000 (можливий торг).

Лот № 8 : будинок оформлений на підставну особу- бухгалтера Педуніверситету в с.Петриків – 1 млн.

 

Автопарк РЕКТОРА:

Лот № 9 :Автомобіль Гранд Черокі (2012р.в.) з крутими номерами 5558АМ – 80000

Лот № 10 : автомобіль крайслерз крутими номерами5558 АХ(2013р.в.) – 100 000.(придбання лоту № 9 та № 10 – знижка в сумі 5558дол.)

Лот № 11 : Рено (2013р.в.) – 56000.