Головна Новини Підприємці подали до суду на заборону продажу алкоголю після 22.00

Підприємці подали до суду на заборону продажу алкоголю після 22.00

алкоголь

алкогольУ Тернополі житель міста та підприємці оскаржують рішення міської ради про заборону торгівлі алкоголем у закладах торгівлі після 22.00.  

Як повідомив голова громадської організації «Підприємці Тернопільщини» Петро МОКРІЙ, до суду звернувся житель Тернополя Володимир ЗАБОЛОТНИЙ, який є експедитором і не завжди має змогу придбати алкоголь удень.

«У судовому позові він описує випадок, коли у нього виникла потреба придбати алкоголь ввечері. Він не зміг його купити в магазині. Відтак змушений був чимало переплачувати за спиртне у барі, що є порушенням його права вибору», – сказав П.МОКРІЙ.

За його словами, В.ЗАБОЛОТНИЙ також звернувся зі своєю проблемою до організації «Підприємці Тернопільщини», відтак отримав юридичну підтримку. П.МОКРІЙ виступає його довіреною особою і представляє в суді інтереси В.ЗАБОЛОТНОГО.

«Наші інтереси співпадають. Адже рішення мерії порушує як права споживачів, так і підприємців. Для споживачів встановлено не рівні умови придбання алкоголю за територіальним принципом, що суперечить закону. А в Господарському кодексі чітко вказано, що орган місцевого самоврядування може встановлювати лише територіальні обмеження торгівлі, але не часові», – зазначив П.МОКРІЙ.

Він додав, що рішення міської ради є незаконним, оскільки його прийняли без проведення громадських слухань, до того ж, воно суперечить закону про торгівлю.

8 квітня 2011 року Тернопільська міська рада заборонила продаж пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торгівельній мережі міста з 22.00 до 8-ї год. ранку. Алкоголь у цей проміжок часу, згідно з рішенням, мають право продавати лише заклади ресторанного господарства.

У грудні 2011 року під час обговорення проблем, які зумовило дане рішення для власників нічних магазинів, місцеві підприємці уповноважити П.МОКРІЯ у судовому порядку добитися відміни рішення міської ради щодо заборони продажу алкоголю у нічний час.

Джерело: УНІАН