Головна Новини На Тернопільщині зареєстровано найменше кримінальних правопорушнь

На Тернопільщині зареєстровано найменше кримінальних правопорушнь

ПрокуратураНа Тернопільщині зареєстровано найменше у державі кримінальних правопорушень – 8649 про це повідомив прокурор Тернопільської області Г. Мовчан. Рівень злочинності на 10 тисяч населення склав 36,3 (по державі цей показник – 103,5).
Більше як вдвічі зменшилась кількість скоєних в області умисних убивств (з 14 до 6 у порівнянні з відповідним періодом минулого року), по всіх встановлені особи, які скоїли злочин.
Внаслідок вжитих прокуратурою області спільно з правоохоронними органами заходів, упродовж 2013 року розпочато 55 кримінальних проваджень про корупційні кримінальні правопорушення, 32 скеровано з обвинувальними актами до суду. Серед притягнутих до кримінальної відповідальності 5 правоохоронців, 1 митник, 2 працівники державної виконавчої служби, у тому числі начальник районного відділу державної виконавчої служби, керівник відділу реєстраційної служби органу юстиції, заступник керівника відділу районної ради, три керівники органів місцевого самоврядування, посадові особи юридичних осіб публічного права.