Головна Новини Кременецьким освітянам не доплачуватимуть 10%

Кременецьким освітянам не доплачуватимуть 10%

вчительВідбулася зустріч вчителів Кременеччини  із головою Районної државної адміністрації  щодо виплати заробітної плати освітянам у повному обсязі, а не зеншеної на 10%. У деяких школах директори провели профілактичні  бесіди: «не ідіть, не мутіть». 

“Результати все таки невтішні. Немає резону переказувати зміст розмови, результат один – 10% знімають. Мають виплатити індексацію, так як у протилежному випадку великі штрафи. Хтось нормально не порахував (?), хтось це до певного часу приховав (?), але все вилізло в один момент. І на кому відповідальність, що втрачають тисячі жителів краю залишається відкритим. Звичайно можна нарікати на Кабінет міністрів, який у березні змінив і зміст і суть постанови, але він лише зробив «бюджетний лаз», щоб зекономити кошти, але дані дії здійснюють місцеві керівники. Ще у серпні місяці, коли була перша спроба здійснити «економію», в.о. райво відповіла, що така вказівка була із фінвідділу. У жовтні, під час акції вчителів області шести районів, яким уже не виплачували заробітну плату у повному обсязі, колишній голова ОДА Сиротюк заявив, що з подібними явищами буде розбиратися прокуратура. І що? Одним словом чим вища посада, тим нижчий рівень відповідальності. І знову ж таки, нічого не змінилося” – пише Народна рада.

Представники райво та РДА офіційно заявили що лікарняне платити будуть, за заміни платити будуть (можливо лише із запізненням). Так що хто розпускає подібні чутки неправий. Або ж просто беруть «на понт»: не подадуть, не підуть і дивись – зекономимо, десь там «галочку» заробимо.