Головна Новини Кличко виправдовується за заяву про УПА

Кличко виправдовується за заяву про УПА

Кличко

КличкоВіталій Кличко заявляє, що його слова з приводу воїнів УПА було перекручено журналістами. Про це він написав у своєму Facebook, коментуючи повідомлення інформагентств за матеріалами його інтерв’ю Володимиру Познеру.
“З приводу інтерв’ю Володимиру Познеру. Це було дуже цікаво і непросто. Дуже корисний досвід. Є складні питання, на які ми і росіяни дивимося по-різному”, – зазначив він.
Кличко розповів, що отримав багато запитань щодо відповіді з приводу воїнів УПА.
“На жаль, в Інтернеті пішла гуляти замітка, в якій мої слова висмикнуті з контексту і подані маніпулятивно, – пояснив він. – Звертаючись у першу чергу до російської аудиторії, я сказав, що політики часто спекулюють на проблемах минулого, тому краще залишити теми, що створюють напругу в суспільстві, історикам”.
Він також продовжив: “Воїни УПА воювали з фашистами і з Червоною Армією, вони бачили Україну своєї мрії без німців і без Совєтів. Така непроста історія України, і потрібно з повагою до неї ставиться. А відповідаючи на запитання про фашизм і нацизм, я, як будь-яка нормальна людина, заявив, що не сприймаю ні його ідеологію, ні символіку, ні форму, ні людей, які цю ідею поділяють”.
Кличко вважає що його слова свідомо перекрутили ЗМІ і наголосив, що його і “УДАР” спеціально дискредитують перед виборами.
“Вважаю, що нам разом треба було б спочатку знайти національний консенсус у питаннях ставлення до УПА в Україні. Тоді нам простіше буде відстоювати цю загальну українську позицію в діалозі із сусідами – росіянами, поляками”, – написав він в соцмережі.
Політик пообіцяв, що ніколи не буде спекулювати на питаннях історії.
Як нещодавно повідомлялося, Кличко в авторській програмі Володимира Познера в ефірі російського Першого каналу сказав: “Якщо людина одягнув форму СС, тобто чітко … вона пофарбувала себе в ті кольори, в які вона пофарбувала себе … ті люди, які підтримували фашизм, викликають лише негативні емоції у мене особисто, знаючи історію, я таких людей не підтримую, не захищаю – я ніколи не робив і не збираюся цього робити” – повідомляє Gazeta.ua