Головна Новини Хоптян з “реанімації” поїхав в перинатальний центр (фото)

Хоптян з “реанімації” поїхав в перинатальний центр (фото)

До 28 грудня 2012 року буде завершено реконструкцію основного корпусу регіонального перинатального центру в Тернополі. Таке доручення дав сьогодні, під час проведення наради на цьому об’єкті, голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян, якого вчора деякі інтернет видання відправили в реанімацію.
Спілкуючись із представниками будівельної організації, управління капітального будівництва ОДА проектантами, адміністрацією центру «Мати і дитина», керівник області наголосив на важливості своєчасного і якісного проведення робіт.

«У рамках реалізації національного проекту «Нове життя», з ініціативи Глави держави, в Україні створюються сучасні перинатальні центри. Вже надійшли перші кошти на роботи з реконструкції такого центру в Тернополі – 7 мільйонів гривень. Загалом ж цього року ми плануємо отримати на реалізацію проекту 37 мільйонів гривень», – зазначив Валентин Хоптян.

Загалом роботи здійснюватимуться в два етапи, перший з яких передбачає реконструкцію основного корпусу А1, де зосереджені основні технології перинатальної допомоги та корпусу А, де розташоване гінекологічне відділення з малоінвазивними технологіями.
Другий етап передбачає здійснення в І кварталі 2013 року ремонту корпусу В, де розташовані відділи патології та ектрагенітальної патології вагітних.

На об’єкті вже виконані будівельно-ремонтні роботи з реконструкції в корпусі Б, куди тимчасово переведені відділення з основного корпусу. Ведуться роботи щодо оздоблення фасадів перинатального центру та внутрішньобудівельні роботи основного корпусу.

Голова облдержадміністрації обговорив із керівництвом будівельної організації проблемні питання, які виникають під час проведення ремонтних робіт: «Домовилися, що роботи здійснюватимуться у три зміни, щоб вчасно використати кошти. Часу обмаль. Переконаний, що до 28 грудня роботи буде завершено і ми відкриємо наш, перший в Західній Україні, перинатальний центр».