Головна Новини Хоптян Азарову розповідав, як збільшити “елітні” Смиківці

Хоптян Азарову розповідав, як збільшити “елітні” Смиківці

хоптян

хоптянГолова ОДА Валентин Хоптян взяв участь у розширеному засіданні Уряду. Згадане засідання відбулося у м.Києві під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Виступаючи перед учасниками зібрання, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян доповів про „Про зміну цільового призначення земельної ділянки” на території Тернопільської області.
Уже близько двох років, власник землі, маючи пару сотих, не мав можливості змінити цільове призначення ділянки.
Сьогодні, завдяки зусиллям голови ТОДА Валентина Хоптяна, дане питання отримало вирішення і підписано відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України про зміну цільового призначення земельної ділянки.

«Проектом розпорядження Кабінету Міністрів України „Про зміну цільового призначення земельної ділянки” затверджується проект землеустрою, що передбачає зміну цільового призначення земельної ділянки (рілля) за межами населеного пункту Смиковецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, раніше переданої у власність гр. Федіву С. П. для ведення особистого селянського господарства, в землі комерційного призначення (встановлення придорожнього пункту харчування), – зауважив Валентин Хоптян. – Всі правові акти та погодження відповідних органів зібрані згідно з вимогами Земельного кодексу України та Порядку зміни цільового призначення земель, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2002. №502″.

Прийняття даного розпорядження дозволить перевести земельну ділянку із земель сільськогосподарського призначення, переданих для ведення особистого селянського господарства, у землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення (землі комерційного призначення, які використовуються для розміщення придорожнього пункту харчування) та оформити право власності на земельну ділянку відповідно до зміненого призначення та приступити до її використання.
Реалізація даного розпорядження не потребує витрат бюджетних коштів і матиме позитивний вплив на соціально-економічну ситуацію на території сільської ради та району, насамперед, щодо створення додаткових робочих місць, розширення надання послуг населенню, розвитку комерційної інфраструктури та поповнення місцевих бюджетів.