Головна Новини Якщо хочете вберегти гроші і життя не сідайте у таксі

Якщо хочете вберегти гроші і життя не сідайте у таксі

  Як відомо, таксі – справжній помічник, коли необхідно кудись швидко дістатися або, приміром, їхати у непогоду чи нічну пору. Більшість громадян хоча б раз користувалися послугами цієї служби, та, на жаль, не всі залишилися задоволені. У міліцейські зведення часто потрапляють повідомлення про втрати мобільних телефонів, сумок з цінностями та іншого. Пасажири забувають дорогі речі у салонах, а водії пізніше віднікуються, що не бачили чужого. Повернути втрачене найважче тим потерпілим, які не замовляли автомобіль через диспетчера.
Пассажирам варто пам’ятати – таксі також громадський транспорт, в якому слід дотримуватися певних правил та поводитися адекватно до ситуації. Так само, як і в будь-якому іншому громадському місці, не можна поводитися зухвало, грубіянити оточуючим чи заважати водієві виконувати роботу. Буває, що пасажир відмовляються оплачувати проїзд за тарифом.
Отож, користуйтеся послугами тільки транспортних компаній. Не сідайте в автомобілі приватних перевізників, адже це може загрожувати вам неприємностями: від фінансових конфліктів до шкоди вашому здоров’ю. Щоб уникнути неприємних сюрпризів та убезпечити себе, вартість поїздки та маршрут варто обговорити з диспетчером. Замовляючи машину, чітко сформулюйте мету своєї поїздки.
Якщо доводиться вирушити в дорогу один на один з водієм, то краще обрати заднє сидіння зліва, за статистикою, це найбезпечніше місце. Сідаючи поруч з водієм, обов’язково пристебніть пасок безпеки, це не тільки може врятувати ваше життя у випадку ДТП, а й вбереже від неприємностей зі страховими компаніями, якщо ви захочете отримати фінансове відшкодування за завдану шкоду.
Не варто розмовляти з водієм більше, ніж того вимагає ситуація або ж правила хорошого тону, тим більше, не слід повідомляти незнайомій людині якісь особисті дані. Пам’ятайте, що сідати в таксі в стані наркотичного або алкогольного сп’яніння суворо заборонено. Це обумовлено загальними правилами користування громадським транспортом. Якщо водій виявить, що ви перебуваєте в неадекватному стані, то на законній підставі може попросити вас покинути автомобіль. На жаль, бувають й такі випадки, коли таксисти користуються безпорадним станом клієнта, щоб заволодіти його коштами чи іншими матеріальними цінностями.
Пильно слідкуйте за своїми речами. Не є поодинокими випадки, коли клієнти забувають щось в салоні автомобіля, а, виявивши пропажу, звинувачують водія у крадіжці. Якщо ж ви все-таки підозрюєте, що вашими речами заволоділи навмисно чи таксист якимось чином порушив ваші законні права – повідомте про це міліціонерів. Дотримання цих простих правил дозволить вам безпечно дістатися до потрібного місця, зберегти своє здоров’я та кошти.