Головна Новини Главі області передали Вифлеємський вогонь миру

Главі області передали Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський вогонь миру постійно палає на місці народження Ісуса Христа, а напередодні Різдва скаути поширюють його по всій Європі. В Україні цю місію вже тринадцятий рік поспіль виконують члени Національної скаутської організації України «Пласт».
У понеділок, 19 грудня, вони вручили лампадку з Вифлеємстьким вогнем голові Тернопільської обласної державної адміністрації Валентину Хоптяну.
Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн.
Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги.
До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою.
Валентин Хоптян щиро подякував молоді, яка взяла на себе місію поширення Вифлеємського вогню миру: «Щиро вдячний за те, що Тернопільщина має нагоду долучитися до цієї міжнародної ініціативи, яка символізує те, що добро не має кордонів! Цей вогник ми передамо у кожен район нашого краю, щоб він, в часі Різдвяних свят, зігрівав своїм теплом наші домівки та серця».