Головна Новини З ініціативи Сергія Надала у школах Тернополя розпочали проєкт «Історія України –...

З ініціативи Сергія Надала у школах Тернополя розпочали проєкт «Історія України – історії Героїв»

З 14 по 23 травня 2024 року у середніх школах Тернополя пройдуть заходи в межах проєкту «Історія України – історії Героїв». Про це йдеться у розпорядженні міського голови Тернополя Сергія Надала.

Про проєкт «Історія України – історії Героїв»

Мета акції – вшанування пам’яті про Героїв України, борців за незалежність нашої держави – воїнів ОУН-УПА, учасників національно-патріотичних організацій, національно-визвольних рухів, Помаранчевої революції та Революції Гідності, Героїв російсько-української війни.

За сприяння керівництва шкіл учні будуть збирати фото- та відеоматеріали, листи, письмові спогади, іншу інформацію про героїв-борців за незалежність України. У школах будуть оформленні інформаційні стенди з використанням матеріалів проекту. Підготовку та проведення проєкту «Історія України – історії Героїв» активно висвітлюватимуть місцеві засоби масової інформації.

Пряма мова мера

«Українці – це нація Героїв. Всі покоління українців героїчно боролися та відстоювали незалежність України. Вся історія України – це історія героїчної боротьби української нації. Особливо новітня історія України. Дуже важливо, щоб цю історію знали наші діти. Зі шкільної парти знали, яких славних прадідів, дідів та батьків великих вони онуки та діти. Виховувалися на прикладі героїзму бійців УПА, борців з радянським режимом, учасників Помаранчевої та Революції Гідності, сучасних Героїв, які боронять Україну від нової московської навали. Виховуємо наших дітей справжніми патріотами України. Це головна ціль проекту», – розповів Сергій Надал.