Головна Новини Депутати просять Президента довести, що Хоптян істота вищого порядку

Депутати просять Президента довести, що Хоптян істота вищого порядку

Уже втретє було перенесено розгляд звіту Тернопільської обласної державної адміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області за 2011 рік (6.03.12 та 27.03.12 розгляд питання перенесено на наступне засідання), як і програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2012 рік (6.03.12 та 27.03.12 розгляд питання перенесено на наступне засідання) у зв’язку із відсутністю у сесійній залі голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна. Окрім цього депутати вирішили поінформувати Адміністрацію Президента про ситуацію, що склалася.
Депутати наполягають на тому, щоб звітував перед обласною радою голова ОДА. Цього вимагає і закон «Про місцеві державні адміністрації». У статті 34, зокрема, говориться: «Голови місцевих державних адміністрацій щорічно звітують перед відповідними радами з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень».

«Наша фракція наполягає на особистій присутності В.Хоптяна, оскільки до нього накопичилося вже дуже багато питань. Оскільки його немає, це питання пропонуємо перенести на чергове пленарне засідання. Крім того, пропоную звернутися до Адміністрації Президента, щоб вони допомогли визначитися голові обладміністрації. Якщо з Адміністрації Президента нам прийде лист, що голова ОДА не повинен звітувати перед депутатами, тоді нехай вони так напишуть », – сказав О.Сиротюк.