Головна Новини Азаров радить студентам вчитися і працювати

Азаров радить студентам вчитися і працювати

Прем’єр радить студентам, щоб не залишитись без роботи, – вчитись і практикуватись. Відповідаючи на запитання користувачів він написав про це на своїй сторінці в Facebook.

“Зараз реалізується цілий ряд програм, які повинні полегшити випускнику вузу працевлаштування. Мені вже доводилося говорити на цю тему.

Перше: вузи повинні випускати необхідних для економіки фахівців. І тоді молоді фахівці будуть працевлаштовані. Зараз, на жаль, наші вузи не готують тих фахівців, які потрібні нашим підприємствам, нашій економіці. І в цьому якраз проблема.

Друге: в процесі навчання у вузі студенти повинні мати можливість працювати на тих робочих місцях, на яких вони після закінчення вузу і могли б отримати працевлаштування. Це дуже важливо. І всім студентам я раджу так і робити: або зараз за допомогою свого вузу, або знаходити можливість практикуватися самим.

Третє: зараз Уряд працює над тим, щоб створити стимули для підприємців брати на роботу молодих фахівців, у тому числі приймати студентів на проходження виробничої практики. Таким чином, реалізація таких комплексних заходів дозволить значно прискорити вирішення проблеми працевлаштування. Вона, до речі, є не тільки в Україну, але і в багатьох інших країнах”, – зазначив Микола Янович.