Головна Новини Зимове містечко, ковзанка, канатна дорога – відомо які розваги очікуватимуть на тернополян...

Зимове містечко, ковзанка, канатна дорога – відомо які розваги очікуватимуть на тернополян взимку

З 1 грудня у Тернополі відкривають зимове містечко. На тернополян та гостей міста чекатиме каток, сноутюбінг, а також планують облаштувати канатну дорогу, пише Доба.

— Почнемо працювати з 1 грудня, оскільки це європейська практика. У більшості країн Європи Миколая святкують 6 грудня, а Різдво 24-25-26 грудня відповідно.  Тому розуміючи, що велика кількість іноземців навчається, проживає у Тернополі для них вже готуємо атракції, де вони зможуть на свої свята звично відпочивати та веселитись, — розповів ДОБІ директор ТІЦ Тарас Ковальчук.

Цьогоріч локацій буде дві: на театральному майдані та біля фотозони “Я люблю Тернопіль”. Майдачник біля фотозони запрацює з 13 грудня.

До кінця тижня також планують облаштувати ковзанку. Тарас переконує, вона працюватиме при будь-якій температурі, оскільки цього року там працюватиме спеціальна заморозка. Також буде гірка для сноутюбінгу.

Окрім цього, зараз ведуть переговори стосовно облаштування тарзанки біля ставу.

Щодо будиночків у центрі міста, то привезли їх зі Львова. Там продаватимуть сувеніри, новорічні подарунки та глінтвейн. Всього на бульварі Шевченка та майдані облаштували 64 будиночки.

— Ці будиночки будували по віденському стилю. Вони є високими. У них високий дах з фігурним піддашком. І такі будиночки можна побачити на віденських ярмарках у Європі, — каже Тарас Ковальчук.

Працюватиме містечко до кінця січня.