Головна Суспільство Онлайн підготовка до ЗНО з англійської

Онлайн підготовка до ЗНО з англійської

Учням важливо знати та розуміти повну структуру іспиту. Випробування зазвичай складаються з кількох завдань, що дозволяють найповніше розкрити навички, отримані школярем у процесі навчання. Для того щоб покращити свої знання підготовка до ЗНО з англійської онлайн є одним із найпопулярніших методів.

У складі ЗНО з англійської зазвичай є 4 обов’язкові частини:

  • аудіювання,
  • читання,
  • граматика,
  • письмо.

Далі докладно розглянемо рекомендації щодо підготовки до кожної окремої частини іспиту.

Аудіювання

Завдання полягає у перевірці рівня сприйняття англійської мови на слух.

Учням дається прослуховування звуковий фрагмент. Їхня мета — зрозуміти суть розповіді та відповісти на запитання письмово. На запис інформації дається певну кількість часу. Завдання озвучується двічі.

Щоб правильно підготуватися до вирішення цієї частини, ми радимо:

  • слухати аудіокниги англійською,
  • дивитися улюблені кінофільми англійською з субтитрами або без них,
  • слухати радіо, наприклад BBC.

Книги та фільми слід вибирати різної тематичної спрямованості. Це дозволить розширити кругозір та навчитися правильно розрізняти інтонації героїв.т.

Цю частину періодично вилучають та додають в тестування ЗНО чи НМ.

З чого розпочати підготовку до ЗНО з англійської?

Підготовка до ЗНО з англійської включає активне розширення словникового запасу https://englishouse.ua/. Учню необхідно тренувати пам’ять, постійно повторювати вивчені фрази.

Найбільш корисними та інформативними джерелами англійських слів є підручники, нескладна художня література, друковані та електронні видання, наприклад, The New York Times, BBC, The Guardian.

Граматика та лексика

Цю частину іспиту вважають однією з найпростіших.

У першій половині містяться короткі текстові витримки з пропущеними словами. Учню необхідно граматично змінити словоформу чи залишити їх у початковому вигляді відповідно до вимог граматичних правил.

У другій частині завдання дитина заповнює пропуски у тексті, вставляючи запропоновані висловлювання. Тут учневі не потрібно трансформувати слова; достатньо вибрати один варіант із запропонованих.

Читання

Завдання на встановлення відповідності. У завданнях пропонується підібрати заголовки до текстів/частин текстів із наведених варіантів; твердження/ситуації до оголошень/текстів; запитання до відповідей або відповіді до запитань. 

При підготовці до ЗНО з англійської випускникам необхідно регулярно повторювати правила англійської граматики та працювати над розширенням лексичного запасу.

Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю ( письмо)

За проміжок часу необхідно написати:

Своє ставлення до проблематики викладеної у завданні. Учню необхідно знати тематичні слова та фрази-зв’язки.

Школяру пропонують висловити думку щодо деяких тверджень. Дуже важливо виконувати завдання за регламентованим планом. Відповідь потрібно писати в нейтральному стилі, дотримуючись логіки розповіді. Не варто вживати розмовних виразів.

Цю частину можна підготувати лише на базі попередніх, адже вона включає володіння мовою.