Головна Новини В Україні з’явився ще один контролюючий орган

В Україні з’явився ще один контролюючий орган

контроль

контрольУ вигляді закону про захист персональних даних українці отримали ще один контролюючий, перевіряючий і караючий орган. Про цьому законі чули багато хто, але не всі розуміють, що за ним стоїть. Про це у своєму блозі пише юрист Марина Самборська, повідомляє Украинский Бизнес Ресурс
“Реєструватися доведеться всім суб’єктам господарювання без винятків, тому що у кожного підприємства є як мінімум база даних клієнтів або контрагентів, – пише експерт. – Якщо цю базу персональних даних не зареєструвати, то підприємства чекають великі штрафи”.
Проблема в тому, що закон уже майже рік як набув чинності, а все ще не зрозуміло – що є “персональні дані”, а що не підпадає під це визначення, зазначає Самборська.
За її словами, контролювати виконання закону будуть представники Державної служби України з питань захисту персональних даних.
“Перевірки будуть плановими і позаплановими, – пише Самборська. – Планові не рідше одного разу на п’ять років. Позапланові – по ряду причин. Тобто, як тільки комусь (конкуренту, незадоволеному клієнту, засновнику в корпоративному конфлікті і т.д. ) захочеться ускладнити нам життя – у них є дієвий механізм. Пишемо скаргу і – позапланова перевірка. Фактично ми отримали ще один контролюючий, перевіряючий і караючий орган “.