Головна Новини В Бережанах відкрили Туристично-інформаційний центр

В Бережанах відкрили Туристично-інформаційний центр

19-2127 вересня з нагоди святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні у Бережанах у приміщенні міської Ратуші відкрився Туристично-інформаційний центр (ТІЦ). Організаторами заходу виступили Кластер сільського туризму “Мальовнича Бережанщина” і Громадська організація “Рідне місто”.

Начальник управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Леся Серетна у вітальному слові зазначила, що Бережани завжди вирізнялися своєю креативністю з-поміж інших райцентрів нашого краю, тут є багато ініціативних людей, які роблять усе, аби прославити своє місто. Сьогодні збереження іміджу Бережан у руках молодих людей. І це їм вдається. Начальник управління побажала ентузіастам успішної реалізації задуманих проектів у популяризації туристичних ресурсів Бережанщини, залучення туристів не лише з Тернопільщини, але й усієї України.

Під час відкриття присутні мали змогу ознайомитися із туристичною та сувенірною продукцією, діяльністю громадських організацій та їх підрозділів, оглянути виставку художника Олега Шупляка «Від минулого – до сучасного» та фотографа Олександра Наконечного, скляну продукцію місцевого виробництва ТК “Гласс Трейд”, раритети з приватної колекції скульптора Ігора Крука, колекцію свічок Анастасії Якимець, посмакувати ласощами місцевого виробництва…

Володимир Якимів, ініціатор відкриття ТІЦ зазначив, що ідея відкриття туристично-інформаційного центру виникла давно, його проект переміг на конкурсі Творчих ідей щодо створення туристичних продуктів та проектів туристично-інформаційних центрів (пунктів) в області, оголошеного управлінням з питань туризму облдержадміністрації. Проте, впродовж двох років реалізувати задумане не вдавалося, хоча інформаційна база формувалася. Сьогодні мрія здійснилася і у Бережанах є свій маленький туристичний центр, у якому зберігатиметься відгомін всіх віків – від середньовіччя і до сьогодні.

«Ми намагалися це приміщення зробити таким, яким воно було колись, – каже Володимир Якимів, – на стіні представлено 12 видів цегли: від австрійської до сучасної. Було 20 типів побілки – і зразок цього також зберегли». Він також повідомив, що незабаром, після погодження ДІАЗом у Міністерстві Культури, ТІЦ відкриє центральні двері (з південної сторони Ратуші).

Незабаром тут планують відкрити і сувенірну крамницю. Працюють любителі рідного міста і над туристичним маршрутом, яким возитимуть усіх гостей. Так, співробітники ДІАЗ у м. Бережани запропонували всім присутнім 2-х денний маршрут містом та околицями Бережан.

Підприємство по виробництві екологічної їжі «Жива Земля Потутори» презентували свою продукцію, а також розповіли про ідею впровадження нового на Тернопільщині виду туризму – агротуризму, який успішно реалізується в багатьох європейських країнах світу.

Надаватиме центр і кваліфікованих перекладачів та екскурсоводів. Незабаром тут запрацює редакція газети, інтернет-радіо та онлайн-телебачення.

Оксана Постолан, господиня сільської зеленої садиби «У мальвах», у своєму привітанні зазначила, що основою успішної роботи є співпраця. Співпраця з закладами розміщення, харчування, музеями, громадськими організаціями. Художник Олег Шупляк висловив сподівання, що спільними зусиллями вдасться місто Бережани перетворити на казку.

Участь у відкритті взяли представники міської влади, керівники музеїв, художники, науковці, громадські діячі краю.