Головна Новини У Кременці вшанували пам’ять військового журналіста Дмитра Лабуткіна

У Кременці вшанували пам’ять військового журналіста Дмитра Лабуткіна

У Кременці на Тернопільщині вшанували пам’ять українського військового журналіста Дмитра Лабуткіна. У соборі Преображення Господнього ПЦУ відправили панахиду, біля його могили в селі Білокриниця Кременецької громади теж відправили молебень та поклали квіти.

Про це розповів Суспільному заступник міського голови Кременця Микола Матвіюк.

На могилі загиблого військового журналіста Дмитра Лабуткіна

На могилі військового журналіста Дмитра Лабуткіна. Фото: Микола Матвіюк

За його словами, участь у заходах взяли рідні загиблого, жителі громади, учні та вчителі Кременецького академічного ліцею імені Уласа Самчука, де навчався Дмитро Лабуткін.

Панахида за загиблим журналістом Дмитром Лабуткіним

Панахида за загиблим журналістом. Фото: Микола Матвіюк

“Заходи із вшанування пам’яті нашого земляка ми проводимо щороку з часу його загибелі 16 лютого 2015 року. На стіні ліцею встановили меморіальну дошку, банер із портретом журналіста є й на Алеї Героїв у Кременці. Його мама та батько займаються активною громадською діяльністю, об’єднують родини загиблих, щоби люди пам’ятали, якою ціною нам дається незалежна Україна”.

Панахиду в соборі Преображення Господнього ПЦУ відправляє отець Володимир Буграк

Панахиду відправляє отець Володимир Буграк. Фото: Микола Матвіюк

Нагадаємо, редактор редакції телебачення Телерадіостудії міністерства оборони України “Бриз” капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін загинув 16 лютого 2015 року неподалік міста Дебальцеве під час виконання бойового завдання. У 2015 році в окупованому Дебальцевому він почепив на бронетранспортер синьо-жовтий прапор і зафільмував це. Народився у Кременці в 1986 році. Закінчив Інститут сухопутних військ Національного університету “Львівська політехніка”. Служив у Севастополі, після анексії Криму переїхав до Одеси.

Матеріали про українського військового журналіста Дмитра Лабуткіна

Матеріали про військового журналіста Дмитра Лабуткіна. Фото: Микола Матвіюк

У день його загибелі, 16 лютого, відповідно до наказу міністра оборони України з 2018 року в Україні почали вшановувати військових журналістів.

Молебень на могилі загиблого військового журналіста Дмитра Лабуткіна

Молебень на могилі військового журналіста Дмитра Лабуткіна. Фото: Микола Матвіюк