Головна Новини Дністровське водосховище втрачає воду це може призвести до локальної екологічної катастрофи

Дністровське водосховище втрачає воду це може призвести до локальної екологічної катастрофи

У Дністровському водосховищі почав знижуватися рівень води. Ймовірно, це могло статися через роботу на повну потужність Дністровської ГЕС, щоб компенсувати нестачу електроенергії після обстрілів енергетичної інфраструктури України.

Як зазначає Телеграм-канал про урбаністику NE:Urban, аби частково компенсувати виробництво електроенергії, використовуються гідроелектростанції. Принцип їхньої роботи полягає у проходженні води через турбіни. Щоб задіяти максимальні потужності ГЕС, потрібно спускати з водосховищ якомога більше води. 

“Наразі Дністровське водосховище поступово втрачає воду, що призводить до локальної екологічної катастрофи. Мова йде про загибель двостулкових молюсків та риби. В околицях Бакоти це відчувається досить суттєво: подекуди оголилась земля, котра останні десятки років перебувала під водою. Під вечір ця картина доповнюється не надто приємним тухлим запахом решток річкової фауни”, – йдеться у повідомленні.

Користувачі соцмереж також оприлюднюють відповідні відео. Зокрема, на одному із них жителька села Брага Хмельницької області розповідає, що Дністер біля Хотинської фортеці можна перейти пішки – річка та її притоки стрімко обміліли. На кадрах видно потріскане дно.

Дністровське водосховище обміліло через обстріли РФ

Дністровське водосховище обміліло через обстріли РФ