Головна Новини “Кашкетники” на Дністрі купаються та перуть одяг (фото)

“Кашкетники” на Дністрі купаються та перуть одяг (фото)

Підписники скинули “Тернополянам” світлини та інформацію, як у Дністрі в районі села Будзин та селища міського типу Коропець, що на Тернопільщині, місцеві “кашкетники” досі перуть одяг руками та миються в тому ж таки одязі у Дністрі. 

На світлинах видно, як жінки молодші та старші у хустках перуть в Дністрі одяг руками, а дорослі чоловіки в одязі і в кепці в той же час миються у Дністрі. 

Діти мають право купатися без одягу, принаймні хлопчики. 

Кашкетники — безіменна, незареєстрована громада консервативних християн-протестантів, зокрема, в селах Космирин, Стінка, Сновидів Бучацького району Тернопільської області, а також Мостище, Будзин та Делева (Тлумацький район).

Сільські місцеві прозивають їх «кашкетниками», бо чоловіки змалку носять картузи, крім того не носять футболок (тільки на довгий рукав) і шортів. Під впливом ЗМІ до спільноти почали застосовувати назву «аміші», ототожнюючи із заокеанськими амішами, але для цього немає жодних підстав. Самі вони називають себе тими, хто «молиться Живому Богу», «віруючими», або «простаками».

Жінки носять різнобарвні хустки (за словами Василя Луцького, «волос — то є слава…, а славу треба прикривати. На то в дівчини платина, а в хлопця кашкет. Чого платини яскраві? Бо написано, що народ Божий має відрізнятися від світу. От ми і відрізняємся — життям і одежею»), в тому числі яскраві, тому їх ображають назвами «хустинники», «світлофори», «фломастери».Також не носять штанів, тільки довгі, мінімум до колін, спідниці.