Головна Новини Тернопільські освітяни просять повернути престижність професії

Тернопільські освітяни просять повернути престижність професії

imagePНа фоні заяв уряду про підвищення з 1 вересня 2015 року посадових окладів працівників бюджетної сфери на обласному та районному рівнях все частіше чути слова про необхідність економії бюджетних коштів та можливу невиплату (або неповну виплату) надбавки за престижність педагогічної праці.
З незрозумілих причин, керівники фінансових органів рекомендують встановлювати цю надбавку кожному вчителю окремо «…залежно від особистих досягнень…», хоча вона повинна виплачуватися кожному, хто працює вчителем, незалежно від його стажу роботи, категорії тощо. Престижність праці педагога не може мати вікових або територіальних меж чи залежати від волі місцевих чиновників.
З вересня 2015 року у деяких районах Тернопільської області практикується встановлення «престижної надбавки» учителям за категоріями шкіл (І-ІІІ ст., І-ІІ ст, І ст.) або за їх наповнюваністю, що теж суперечить постанові КМУ та викликає несприйняття й обурення зі сторони педагогів.
Щоб раз і назавжди зупинити такі «міні-конфлікти», на розв’язання яких витрачається багато часу, слів, зусиль, котрі могли би бути використані з більш продуктивною метою, обласна організація профспілки працівників освіти і науки України розмістила на веб-сайті офіційного інтернет-представництва Президента України петицію «Про надбавку за престижність педагогічної праці» (№ 22/001583-еп. подана 01.09.2015 року).
Прямий доступ до тексту петиції, реєстрації та голосування за неї також можна знайти на сайті Обласної організації профспілки працівників освіти і науки України у рубриці «Анонси».
За 14 днів під петицією зібрано лише трохи більше 500 голосів з 25 тисяч необхідних для того, щоб її було розглянуто Президентом та Кабінетом Міністрів України.
Освітяни! Сподіватися, що високий рівень зарплати впаде на вас «манною небесною», не варто. Праця вчителя – жертовна, самовіддана, але не завжди помітна для високопосадовців. Об’єднайтеся і підтримайте петицію! Хай влада почує ваш голос!
P.S. А для освітянського загалу цікаво було б побачити, якою ж буде відповідь ?…..