Головна Новини Реєстрація права на землю в сільській місцевості

Реєстрація права на землю в сільській місцевості

29 березня 2013 року Регіональною громадською організацією «Перший аграрний кластер» проведено  в с. Клювинці Гусятинського району Тернопільської області   в  приміщенні сільської ради семінар   на тему: «Реєстрація права на землю в сільській місцевості»  в рамках реалізації   проекту «Врегулювання земельних відносин в сільській місцевості»,  який реалізується за фінансової підтримки Проекту USAID АгроIнвест.

На даному заході були присутні:  сільський голова с.Клювинці Музика Марія Констянтинівна, секретар сільської ради Галицький Михайло Іванович, голова ФГ «Калина» Гладій Іван Михайлович, представники інших фермерських господарств та землевласники.  Всього присутніх на заході 26 чоловік.

Семінар відкрила сільський голова с.Клювинці Музика Марія Констянтинівна, яка наголосила на тому, що в земельному законодавстві відбулись значні зміни і сьогодні ми запросили юриста  з земельних питань Регіональної громадської організації «Перший аграрний кластер» для проведення навчання та обговорення цих змін.

Юрист РГО «Перший аграрний кластер» Гарагуц Володимир довів до відома присутніх інформацію про  цілі та завдання проекту  «Врегулювання земельних відносин в сільській місцевості», про результати роботи по його впровадженню, а також  розкрив теми: «Реєстрація земельної ділянки та реєстрація речового права на неї»,  «Реалізація права на землю: новели земельного законодавства». Після кожного викладеного питання, було проведено обговорення та дискусія на предмет розуміння нового в законодавстві та  використання цих положень на практиці. Юрист провів  також дискусію з учасниками семінару по   вирішенню земельних спорів в сільській місцевості  у формі питання-відповідь. По завершенню заходу було проведено індивідуальне консультування учасників.

Сільський голова Музика Марія Констянтинівна та голова фермерського господарства Гладій Іван Михайлович подякували юристу кластеру за змістовно проведений семінар та підсумували, що захід приніс велику користь всім учасникам – власникам земельних ділянок, орендарям та орендодавцям. Всі присутні отримали роздатковий матеріал.