Головна Новини Пікет чи прийом громадян під стінами прокуратури?

Пікет чи прийом громадян під стінами прокуратури?

YbooBNfttYIЗ громадянами, які мали конкретні звернення до прокуратури з приводу порушення їх прав проведено конструктивний діалог під час зустрічі з першим заступником прокурора Тернопільської області Сергієм Банахом.

Зокрема, першим заступником прокурора області вислухано заявників з приводу будівництва по вул.гетьмана Пилипа Орлика в обласному центрі. Сергій Банах проінформував, що прокурором міста Тернополя в інтересах територіальної громади подано позов про скасування містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного будинку за вказаною адресою. Судом першої інстанції позов прокурора задоволено.
Окремі мітингувальники висловлювали свою позицію щодо незаконного, на їхню думку, взяття під варту підприємця Сороколіта В.І.
Однак, як вже раніше повідомлялось, дана справа перебуває у провадженні Тернопільського міськрайонного суду. Сороколіта В.І. обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, тобто умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Ще з грудня 2011 року Сороколіт В.І. на виклики суду не з’являвся, а ухвали суду про примусовий привід підсудного органами внутрішніх справ не виконані, у зв’язку з відсутністю його за місцем проживання.
Враховуючи наведене, 24.07.2013 року судом винесено постанову про оголошення в розшук Сороколіта В.І. та зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту. Згадана постанова суду працівниками органів внутрішніх справ виконана 05 серпня 2013 року.
На даний час справа перебуває на розгляді суду.
Довідково: постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 02.10.2013 року, за позовом виконавчого комітету Тернопільської міської ради, встановлено обмеження на масове зібрання в м.Тернополі заборонивши Сороколіт Л.М., Пантюхіній Г.В. проводити з 03.10.2013 року акцію по вул.Листопадовій, 2 в місті Тернополі безстроково.