Головна Новини На тернопільському ринку обговорювали проблеми малого і середнього бізнесу і приїзд нардепа

На тернопільському ринку обговорювали проблеми малого і середнього бізнесу і приїзд нардепа

DSCN2986Сьогодні народний депутат, голова фракції ВО Батьківщина Сергій Соболє зустрічався із підприємцями Тернопільського міського ринку. У підприємців дуже багато питань до народних депутатів, адже Соболєв чи не перший нардеп який завітав на ринок для того, щоб обговорити проблеми, які стосуються ведення малого і середнього бізнесу найбільших платників податків і створювачів робочих місць.

Степан Горуц комерційний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок» розказав журналістам чого очікують від зустрічі з Сергієм Соболєвим підприємці, які працюють самі і забезпечують робочими місцями на тернопільському міському ринку містян. «Нас найбільше цікавить, як складеться ситуація з малим і середнім бізнесом, як будуть лобіювати інтереси малого і середнього бізнесу в парламенті. Також будемо говорити, як боротися з стихійною торгівлею на риках. Адже ці товари не проходять відповідних лабораторних аналізів, експертиз. Люди купуючи товар не знають, що вони купують, в кого вони купують, які наслідки це буде мати. На даний час ми не бачимо, щоб ці проблеми якось вирішувала міська влада. Звисайно говоритимемо про зменшення податкового тиску.»

«Буквально за цей тиждень ми виступили із фракцією «Батьківщина» із ініціативою щоб припинити той тиск який йде сьогодні на підприємців, особливо на малий і середній бізнес. Бо у нас великий бізнес завжди вмів знаходити порозуміння з податковою, вмів не платити податки, ховаючись в офшорах. Тому малий і середній бізнес несли найбільше навантаження. Ми виступили з ініціативою припинити будь-які перевірки на найближчі три роки, для того щоб дати можливість оговтатися малому і середньому бізнесу, фактично списати ту пеню і ті штрафи які нараховували непомірно для того щоб витискати останнє з бізнесу. Цей візит і є можливістю поспілкуватися із тими, хто як не дивно є найбільшими платниками податків в Тернополі. Ми вже дожились «до ручки» коли найбільший платник податків, це малий бізнес» – сказав Сергій Соболєв.