Головна Новини На Гусятинщині “гуляє” сказ

На Гусятинщині “гуляє” сказ

Територію селища Гусятин оголошено неблагополучною по захворюваності на сказ. Як з’ясувалося, підставою для прийняття такого рішення стало виявлення цієї недуги у домашнього кота. Зараз в районі працює ветеринарна служба, яка обстежує стан інших свійський тварин. 

Відповідно до подання головного лікаря ветеринарної медицини Гусятинського району від 13.02.2013 року, у зв’язку з захворюванням кота на сказ на території селища Гусятин та загрозою розповсюдження сказу серед людей і тварин в населених пунктах Гусятинського району, голова райдержадміністрації видав розпорядження визнати територію селища Гусятин неблагополучною щодо сказу. Також цим же розпорядженням затверджено План заходів ліквідації вогнищ сказу серед домашніх тварин на території Гусятинської селищної ради і недопущення поширення сказу на території району.

За словами начальника епідеміологічного відділу головного управління Держсанепідслужби в Тернопільській області Марії Павельєвої, для того, щоб оголосити територію неблагополучною щодо сказу, достатнього всього одного випадку захворювання серед тварин. Зараз територія знаходиться під особливим контролем ветеринарної служби. Відповідно до розробленого плану проводяться заходи щодо перевірки стану домашніх тварин. Варто зазначити, що з початку 2013 року на Тернопільщині лабораторно підтверджено 5 випадків захворювання на сказ серед тварин, зокрема, у Чортківському, Бережанському, Густинському та інших районах. Торік в області зафіксовано 122 випадки захворювання на сказ.