Головна Новини Хоптян отримав подяку за полуничку

Хоптян отримав подяку за полуничку

На адресу голови ОДА Валентина Хоптяна надійшов лист-подяка від Президента Міжнародної благодійної організації «Добробут громад» Віктора Тереса. 

У листі висловлюється вдячність за надане сприяння сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу «Лосятинське молочне джерело» у вирішенні проблемного питання, пов’язаного з постачанням сільгосптехніки, задіяної для реалізації проекту «Розвиток полуничних кооперативів у с.Лосятин Кременецького району».

«Дозвольте висловити вдячність за допомогу у вирішенні цього питання. Дякуємо за розуміння та підтримку. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», – йдеться у листі Віктора Тереса.

Довідково:

Проект «Розвитку полуничних кооперативів» впроваджується та фінансується партнерами – «Екосистем Фондом Данон», компаніями «Дансорс», «Данон Україна» та Міжнародною благодійною організацією «Добробут Громад».

Проект має на меті допомогти принаймні 500 власникам особистих селянських господарств підвищити власні прибутки шляхом об’єднання їх в сільськогосподарський обслуговуючий кооператив (СОК) для виробництва полуниці на основі сучасних технологій та гуртового продажу через кооператив.

Проект виконуватиметься на базі СОК «Лосятинське молочне джерело» у с. Лосятин Кременецького району Тернопільської області, який надаватиме своїм членам послуги з вирощування, зберігання та збуту полуниці як на спільному полі так і на власних ділянках. Протягом 2012-2014 років інвестиції будуть спрямовані на поступове збільшення площ насаджень полуниці до 50 га.

Кошти від продажу полуниці, накопичені кооперативом, будуть використовуватись на розширення спільних насаджень, відновлення існуючих та реплікацію проекту в інших громадах.