Головна Новини Останнє бажання сина: на Тернопільщині відкрили пам’ятник молодому воїну

Останнє бажання сина: на Тернопільщині відкрили пам’ятник молодому воїну

Пам’ятник наймолодшому загиблому захиснику Залозецької громади Руслану Остапіву відкрили у селі Панасівка, що на Тернопільщині.

Про це Суспільному розповіла мама бійця Наталія Остапів.

За її словами, про це просив сам Руслан. Пам’ятник придбали за власні кошти. Жінка каже, таким чином виконали його останнє бажання.

“Як йшов на війну, він сказав, що якби він загинув, Боже борони, йому поставити в селі пам’ятник. Ми взялися з чоловіком папери і те все оформляти, все йому робити. Щоб останнє його бажання виконати”.

боєць Руслан Остапів, пам'ятник

Освячення пам’ятника. Суспільне Тернопіль

26 серпня жінці повідомили, що напередодні її син загинув, поблизу села Роботине у Запорізькій області. Життя Руслана обірвав мінометний обстріл. Йому було 24 роки.

Отець Іван Шварчовський відправив панахиду на могилі захисника.

Руслан Остапів, панахида

Панахида на могилі воїна. Суспільне Тернопіль

Віддати шану загиблому прийшла його дівчина Аліна Кізима. Вона розповіла, зустрічатися з Русланом почали вже під час повномасштабного вторгнення.

“Відпускали його кілька разів в Запоріжжя. Я приїжджала до нього. Востаннє була в липні. Якби знала, що так станеться, то б не відпустила тоді. Мене знайшли побратими, випадково побачили. І написали мені: “Співчуваємо твоїй втраті. Ми з ним були тоді на останньому виїзді. І він говорив, що 28 серпня в нього відпустка планується”. Хоча я про це не знала. Це мав бути ніби, як сюрприз. І він мав їхати робити пропозицію. Але 25 серпня він загинув”.

дівчина загиблого бійця Аліна Кізима

Аліна Кізима. Суспільне Тернопіль

Вітчим Степан Сикліцький каже, що Руслан придбав у рідному селі будинок.

“Пересилав мені гроші: “Тату, купіть мені хазяйство, тату, я хочу своєї хати, я хочу освідчитись дівчині”. Він називав мене татом. Вже восьмий рік, як я тут. Він не відмовляв мені ні в чому. Слухав, як рідний син. Рідний син теж воював. Він сам жив на Кременеччині. теж загинув. Мені довелося з 2014 року по сьогоднішній день двох синів похоронити”.

Вітчим загиблого бійця Степан Сикліцький

Вітчим Степан Сикліцький. Суспільне Тернопіль

Руслан Остапів, відкриття пам'ятника

Жителі громади. Суспільне Тернопіль

Руслан планував створити сім’ю. У будинку, що він придбав, зберігаються речі загиблого, військова форма та шеврони.

Будинок бійця

Будинок, який придбав боєць. Суспільне Тернопіль

Речі загиблого військового

Речі військового. Суспільне Тернопіль