Головна Новини У Тернополі судитимуть колаборанта з Херсонщини, який здавав окупантам патріотичних жителів Чонгару

У Тернополі судитимуть колаборанта з Херсонщини, який здавав окупантам патріотичних жителів Чонгару

Служба безпеки України завершила розслідування у кримінальному провадженні стосовно чергового колаборанта, який допомагав росіянам підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Слідчі Тернопільського управління СБУ направили до суду обвинувальний акт щодо 38-річного жителя с. Чонгар Херсонської області, який у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного карального органу окупантів – т. зв. «головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області».

На посаді «дільничного інспектора» колаборант допомагав країні-агресору придушувати опір жителів Чонгару, а також сприяв росіянам у організації псевдореферендуму із «приєднання» Херсонщини до складу росії.

Зокрема, під час фейкового плебісциту він охороняв приміщення для голосування та слідкував за проведенням незаконного волевиявлення відповідно до вимог російського законодавства.

Крім того, у своїй повсякденній діяльності зрадник виконував злочинні накази окупаційної адміністрації Херсонщини, а також збирав та передавав інформацію щодо проукраїнськи налаштованих мешканців Чонгару правоохоронним органам рф.

Наразі СБУ завершила документування протиправної діяльності зловмисника і направила до суду обвинувальний акт із доказами його вини. За порушення ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України йому загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Обвинуваченого оголошено у розшук, оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Також тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності за злочини проти нашої держави.