Головна Новини Кабмін вирішив збудувати житло для тих хто заважає почаївським монахам

Кабмін вирішив збудувати житло для тих хто заважає почаївським монахам

почаївська лавра

почаївська лавра30 січня цього року Кабінет міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку та умов надання у 2013 році субвенції з державного бюджету обласному бюджету Тернопільської області на продовження будівництва житлових будинків у м. Почаєві Кременецького району з метою відселення сторонніх осіб з території Свято-Успенської Почаївської Лаври»

Згідно із документом дана субвенція має бути виділена з державного бюджету бюджету обласному бюджету Тернопільської області на продовження будівництва житлових будинків у м. Почаєві Кременецького району з метою відселення сторонніх осіб з території Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Згідно із Умовами затвердженими на засіданні Уряду. «Будівництво чотириповерхових житлових будинків на 63 квартири в районі вул. С. Жука та вул. Шевченка в м. Почаєві для відселення мешканців. Житлові будинки” відповідає – управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації

Квартири у житлових будинках, збудованих за рахунок субвенції, безоплатно передаються у власність територіальної громади м. Почаєва для подальшої передачі громадянам з метою відселення їх з території Свято-Успенської Почаївської Лаври.
Передача таких квартир здійснюється комісією, утвореною Тернопільською облдержадміністрацією та оформлюється актом приймання-передачі, який підписується головою та членами комісії і затверджується облдержадміністрацією.

Це рішення як і законопроект про виключення Лаври із переліку пам’яток спадщини ЮНЕСКО є ланками одного ланцюга, який називається приватизацією.