Головна Новини Янукович вирішив дати селянам владу

Янукович вирішив дати селянам владу

Янукович

ЯнуковичРозширення повноважень місцевих громад, ініційоване Президентом України сприятиме стабільному розвитку регіонів. Про це заявив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Желіховський під час зустрічі із депутатським корпусом Старовишнівецької сільської ради.

У ході зустрічі було акцентовано увагу на необхідності ефективніше працювати у напрямку розвитку соціальної інфраструктури. Першочерговими повинні стати для сільського голови і депутатського корпусу питання розширення джерел наповнюваності бюджетів сільських територіальних громад, благоустрою населених пунктів.

Заступник голови звернув увагу присутніх на впровадження механізмів державно-приватного партнерства, що дасть змогу вирішити існуючі проблеми тих чи інших населених пунктів.

Також заступник голови ОДА поінформував присутніх про нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, адже це нова якість державної соціальної політики.

Поступове впровадження соціальних реформ – це перш за все виправлення механізмів перерозподілу доходів (оплати праці, податків та соціального страхування),  подолання глибокого майнового розриву, сприяння розвитку середнього класу, створення ефективної системи захисту населення від соціальних ризиків.

«В області активно ведеться робота на покращення добробуту громадян. Обласні програми адресні й спрямовані на забезпечення справедливості та інтересів кожної людини. Держава має допомагати тим, хто не може обійтися без сторонньої підтримки, та створювати належні умови для того, щоб активна працездатна частина населення могла забезпечити себе самостійно», – розповів заступник голови.

На завершення Юрій Желіховський підкреслив, що як наголосив Президент України, «Реалізація нових соціальних ініціатив – це персональна відповідальність кожного члену уряду і місцевих органів влади. За словами Глави держави, «Не люди повинні йти до влади, а влада до людей».