Головна Новини Як прокурори ловлять хабарників?

Як прокурори ловлять хабарників?

На виконання вимог Президента України та Генерального прокурора України щодо посилення протидії корупції у всіх сферах, прокуратурою області вжито низку організаційно-практичних заходів до підвищення ефективності роботи на цьому напрямі.
Стан протидії злочинності та корупції двічі обговорено на координаційних нарадах керівників правоохоронних органів області. Проведено спільне засідання колегій прокуратури області та УМВС України в області з цих питань.
Вжитими заходами вдалося посилити боротьбу з хабарництвом. Із порушених з початку року 55 кримінальних справ про корупційні злочини, більша половина (33) про хабарництво. За скерованими до суду кримінальними справами до відповідальності притягнуто 60 осіб. Увагу правоохоронців зосереджено на викриття корупції серед посадовців вищих ланок органів державної влади і управління, контролюючих та правоохоронних органів, керівників навчальних закладів та установ охорони здоров’я.
Серед притягнутих до кримінальної відповідальності також 10 державних службовців, в тому числі 2 службовці підрозділів обласної державної адміністрації, 2 заступники голів районних державних адміністрацій, 4 правоохоронці, в тому числі заступник начальника одного з райвідділів міліції, 3 депутати місцевих рад, 2 інспектори органів цивільного захисту, керівні працівники контролюючих служб, 20 керівників органів місцевого самоврядування.
Зорієнтовано зусилля правоохоронців на викриття фактів корупції у соціально-важливих сферах. Виявлено 19 злочинів у бюджетній системі, 11 – у сфері земельних відносин, 5 – у сфері охорони довкілля, 4 – в системі агропромислового комплексу.
Підвищено ефективність роботи щодо протидії адміністративно-караній корупції. Складено 69 протоколів про корупційні діяння, з яких третину прокурорами. До відповідальності притягнуто 60 осіб.