Головна Новини Громадськість висуне умови для кандидатів в депутати

Громадськість висуне умови для кандидатів в депутати

Партії

ПартіїГромадськість вимагатиме у політиків відзвітувати за виконані обіцянки та виставить умови по висуненню кандидатів в депутати

Провідні громадські ініціативи і організації України та представники політичних партій візьмуть участь в круглому столі «Відкритий процес висунення кандидатів в народні депутати. Погляд громадськості», який пройде у формі дискусії.

В рамках круглого столу громадські організації планують висунути партіям ряд вимог, серед яких: відзвітувати перед виборцями по виконанню передвиборчих обіцянок, висувати лише тих кандидатів, яких підтримує громада, а не які просто платять гроші за місце в списку чи за право представляти ту чи іншу партію на окрузі, та ще ряд вимог. Політичним лідерам буде запропоновано підписати меморандум з громадськими організаціями.

Захід відбудеться у вівторок, 6 березня, о 12:30 за адресою: м. Київ, вул. Ярославів вал, 9.

Організатори: Українська інформаційна служба, ГК «Молодіжна варта: молодь за Вами спостерігає!».

На круглому столі очікуються відомі громадські діячі, експерти, журналісти та митці, серед яких – Вахтанг Кіпіані, Тарас Фролов (головний редактор сайту «Владометр»), Михайло Ратушний (голова Української Всесвітньої Координаційної Ради), Олександра Кужель (координатор руху «Громадянський опір»), Олександр Солонтай (Інститут політичної освіти), Олександр Данилюк («Спільна Справа»), Олександр Палій (політичний експерт), Іван Крулько (екс-заступник Міністра молоді і спорту, голова Молодого Народного Руху), Сергій Пантюк (письменник) та інші.

Також на заході будуть присутні народні депутати, представники як парламентських, так і непарламентських політичних партій (ВО «Свобода», УДАР та інші).

 Програма круглого столу

1. Відкриття круглого столу

2. Передвиборчі зобов’язання політиків в 2007 р. і стан їх виконання на 2012 – моніторинговий звіт

3. Висунення кандидатів та формування списків: критерії відбору – позиція представників громадськості

4. Обговорення меморандуму (резолюції) про принципи висунення кандидатів та формування виборчих списків. Дискусія

5. Ухвала резолюції. Підбиття підсумків

Детальніша інформація:

Сергій Пархоменко – 050 384 52 04, uis-center@ukr.net