Головна Новини Дитячі табори на Тернопільщині відкрились без погодження санепідслужби

Дитячі табори на Тернопільщині відкрились без погодження санепідслужби

Зокрема, через відсутність дітей завершив роботу дитячий табір «Гайдарівець» Шумського району. Тут протягом сезону було організовано всього ІІ заїзди. Протягом оздоровчої кампанії не прийняв жодної зміни дітей оздоровчий заклад «Орлятко» м. Теребовля.
Загалом з початку оздоровчої кампанії в області було організовано роботу 420 закладів відпочинку. Майже десята частина з них працювали без погодження санепідслужби.

– Без погодження з державною санітарно-епідеміологічною службою відкрились 35 закладів відпочинку, зокрема 33 табори з денним перебуванням дітей в Заліщицькому районі і по 1 табору в Теребовлянському та Шумському районах. У зв’язку з цим були вжиті заходи адміністративного впливу. Ще два заклади відпочинку, зокрема табори з денним перебуванням дітей, у Підволочиському районі не відкрились через заборону державної санітарно-епідеміологічної служби, у зв’язку з ростом захворюваності дітей на кір, – пояснює завідувач відділенням гігієни дітей і підлітків обласної санепідстанції Марія Дручковська.

Упродовж оздоровчого сезону санепідслужба провела 472 перевірки закладів оздоровлення та відпочинку. У 26-ти закладах виявлено порушення санітарних норм та правил, у тому числі у таборі «Гайдарівець» Шумського району, в дитячому обласному санаторії м.Бережани, офтальмологічному санаторії «Барвінок» Зборівського району, санаторії «Веселка» Тернопільського району.

Порушення щодо медичного обслуговування виявлено в оздоровчому закладі «Гайдарівець», а в таборі з денним перебуванням дітей в. с.Настасів Тернопільського району дітей приймали без медичного огляду. 2 табори з денним перебуванням дітей Теребовлянського і Шумського районів взагалі відкрилися без погоджувальних документів

Джерело: http://gazeta1.com