Головна Новини Діти підказують податківцям, як працювати

Діти підказують податківцям, як працювати

Переможців І етапу конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей–2012” визначили у Тернопільській об’єднаній ДПІ нещодавно. Ними стали 15 юних тернополян віком 9-15 років у трьох вікових категоріях.
Цього року на І етап конкурсу дитячої творчості „Податки очима дітей” до податкової інспекції надійшло 150 робіт. Це художні твори, вироби декоративно-прикладного мистецтва та літературні твори. Отож журі конкурсу, – а це мистецтвознавці, педагоги, мовознавці, представники податкової служби та Асоціації міської громадської організації „Фонд розвитку міста Тернополя ім. Лучаківського” – мали нелегку місію: серед дитячих шедеврів, які по-справжньому вразили майстерністю виконання, визначити кращі. Проте після тривалих дискусій переможців було визначено.
„Сьогодні ми підвели підсумки першого етапу конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей”, засновником якого є Державна податкова служба України, – зазначив начальник Тернопільської об’єднаної ДПІ Петро Якимчук. – Цьогоріч ми відзначаємо своєрідний ювілей конкурсу. Адже започаткований він був рівно 10 років тому – у 2002 році. Мета конкурсу залишилася незмінною – виявлення рівня сприйняття дітьми ролі, значення та місця податків у житті суспільства. Проте, за час проведення ми маємо можливість спостерігати, як розширилося коло тематики висвітлення, об’єкти зображення, ідейний зміст.” На думку Петра Миколайовича, діти – справжні каталізатори суспільства, вони добре відчувають проблематику, „слабкі” місця у взаєминах платників і держави та зображають їх у своїх творах. А це – тіньова економіка, „конвертована” зарплата і протидія їй, приховані доходи та несплачені податки і шкода завдана суспільству та країні від цього.
У цьогорічному конкурсі учасники акцентують увагу на соціальній складовій оподаткування. Девізом робіт можна визначити: задекларовані доходи та сплачені з них податки – забезпечене майбутнє України. Відтак посіяне маленьке зернятко розуміння ролі податків у житті держави дає перші плоди через прояв своєї громадянської позиції юних конкурсантів у творчості.
Роботи юних тернополян, які у кожній з номінацій зайняли першу сходинку, незабаром розглядатимуть під час регіонального туру конкурсу в ДПС у Тернопільській області. Тернопільські податківці впевнені, що роботи міських конкурсантів складуть гідну конкуренцію творчим доробкам з усього Тернопілля.