Головна Новини «Контінентал» завершив посадку картоплі

«Контінентал» завершив посадку картоплі

У «Контінентал Фармерз Груп» завершилася посадка картоплі. Компанія вклалася у заплановані терміни та висадила понад 2,2 тис. га. Площі під культуру цього року переглянули в бік збільшення, зважаючи на її важливість для продовольчої безпеки України. «Контінентал» традиційно вирощує картоплю на Львівщині та Тернопільщині. В Компанії вважають цьогорічну картопляну «посівну» сприятливою. Кажуть, що погодні умови, які її супроводжували, є оптимальними для закладки та отримання майбутнього врожаю.

«Цього року була доволі специфічна весна — рання, прохолодна, з великою кількістю опадів. Завдяки цьому в ґрунті достатньо вологи для закладання бульб. Помірні температурні режими у квітні, накопичена волога працюватимуть у травні на те, щоб картопля гарно зійшла і добре розвивалася. Ми вклалися в агрономічні терміни посадки, тому прогнози щодо врожайності оптимістичні», — зазначив керівник кластера «Картопля» Компанії «Контінентал» Орест Кравчук.

Під час посадки картоплі «Контінентал» не відходить від своїх напрацьованих технологій, не було змін цього року й у виборі сортів.

«Якщо говорити про столові, для себе та для партнерів і надалі садимо Рів’єру, Коломбу, які найкраще підходять для раннього викопування. Для пізнього викопування — наша Мелоді, яка є неперевершеним сортом для тривалого зберігання. Саме її постійно постачаємо торговельним мережам, які працюють у західних регіонах України. Чипсові сорти також незмінні. Це пов’язано з тим, що наші партнери задоволені якістю та сегментом сортів, які ми вирощуємо», — наголосив Орест Кравчук