Головна Новини ДБР розпочало розлідування фактів побиття мобілізованих працівниками ТЦК у Тернополі

ДБР розпочало розлідування фактів побиття мобілізованих працівниками ТЦК у Тернополі

Відео інциденту де в приміщенні ТЦК двоє людей у зеленому одязі бють людину, яка лежить на ліжку вже прокоментували у Тернопільському обласному ТЦК СП.

“З метою зʼясування усіх обставин, які призвели до подій, які викладені у відео, розповсюдженого у соціальних мережах, призначено службове розслідування.

Правову оцінку діям посадових осіб ТЦК СП буде надано відповідними правоохоронними органами” – йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР розпочали розслідування фактів перевищення службових повноважень працівниками військкомату в Тернополі.

На гарячу лінію ТУ ДБР у Львові надійшо повідомлення про те, що близько опівночі 6 жовтня працівники Тернопільського міського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, застосовуючи фізичну силу, затримали місцевого мешканця. Завдаючи ударів, його заштовхали до автомобілю, відео цього інциденту невдовзі з’явилося у соцмережах. 

Також було оприлюднено відео, на якому зафіксовано, як у приміщенні центру двоє осіб б’ють руками чоловіків, які лежать у ліжках.

Відкрито кримінальні провадження за фактами перевищення повноважень військовими службовими особами (ч. 5 ст. 426-1 КК України).Працівники ДБР на місці події встановлюють усі обставини інциденту.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

У поліції заявлють, що щодо даного факту була заява на лінію 102.

Мережею ширяться відео фактів жорстокого та ганебного ставлення представників Тернопільського територіального центру комплектування до чоловіків. Також щодо цих ситуацій маємо реєстрацію на лінію «102».

Працівники поліції спільно з військовою службою правопорядку виїжджали на місце подій та задокументували дані факти. Зібрані матеріали для проведення розслідування передали в Державне бюро розслідувань.” – повідомив Сергій Зюбаненко.