Головна Новини У Тернополі міський голова вважає що в ТЦК могли застосовувати силу до...

У Тернополі міський голова вважає що в ТЦК могли застосовувати силу до мобілізованих

У соціальних мережах поширюють відео на якому чоловіки у тактичому одязі бють іншого чоловіка. Стверджують, що відео інциденту записане в Тернополі в ТЦК.

https://www.facebook.com/reel/854103786293165

На нього вже відреагував міський голова Сергій Надал.

“Звертаюся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування. Є інформація, що ваші «окремі» працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для «окремих» працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими.

Звертаюсь до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію.

Під час війни кожен чоловік має прийти до територіальних центрів комплектування і оновити свої дані. Однак це передбачає коректне, належне ставлення, відповідно до вимог законодавства!” – повідомив міський голова.

За інформацією ЗМІ за даним фактом вже порушено кримінальне провадження і проводиться розслідування.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану. Наразі встановлюються усі обставини та особи кривдників, вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру. Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, процесуальне керівництво – Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. Про це повідомила «20 хвилин» речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.