Головна Новини Тернополяни хочуть обладнати дитсадки системами відеоспостереження

Тернополяни хочуть обладнати дитсадки системами відеоспостереження

На сайті електронних петицій Тернопільської міської ради зареєстроване звернення тернополянки Ірини Притули щодо обладнання дитячих садків міста системами відеоспостереження.
«Враховуючи нестабільну ситуацію в країні, для запобігання протиправних дій та зниження ризику терористичних загроз доцільно забезпечити дитячі садочки камерами відеоспостереження, — йдеться у новій петиції. — Такий захід є поширеним у всіх цивілізованих країнах, дає змогу батькам відчувати, що діти в безпечному середовищі, вирішувати конфлікти і захищати права, інтереси дітей та працівників дитячих садків.
Оскільки у м. Вінниця вже працюють над такою ініціативою і невдовзі всі садки будуть обладнані там відеокамерами, просимо звернути особливу увагу на це питання, адже воно доцільне для всіх міст».
На сьогодні залишилося пів строку до кінця збору підписів, і їх уже є близько половини з 300 необхідних, так що петиція має всі шанси потрапити на розгляд міської ради.
Ймовірно, що буде прийняте позитивне рішення. Адже наприкінці жовтня 2014-го, коли відеокамери для зовнішнього та внутрішнього спостереження почали встановлювати у всіх школах обласного центру, планувалося продовжити запровадження такої новації і в дошкільних навчальних закладах, але справа чомусь загальмувала.
А ще раніше, у 2010-му, веб-камеру для спостереження за малюками для експерименту встановили в молодшій групі міського дитсадка №10, і батьки були задоволені, адже мали можливість на відстані спостерігати, як поводиться у дитсадку їхня дитина та як поводяться щодо неї вихователі.
Світлана МИЧКО, Ураїна молода