Головна Суспільство Користь арахісу для людини

Користь арахісу для людини

Дивно, але арахіс насправді не відноситься до сімейства горіхів. Його класифікують як бобові разом із такими продуктами, як зелений горошок, соєві боби та сочевиця. Рослина арахіс, ймовірно, походить з Південної Америки в Бразилії або Перу. У Південній Америці вчені знайшли глиняний посуд у формі арахісу віком 3500 років, а також прикрашений арахісом.

Арахіс росте під землею як плід арахісової рослини. На початку 1800-х років американці почали вирощувати, продавати та купити арахіс смажений, як комерційну культуру.

Користь для здоров’я

Багато людей вважають, що арахіс не такий поживний, як справжні горіхи, такі як мигдаль, волоські або кешью. Але насправді арахіс має багато тих же переваг для здоров’я, що й дорожчі горіхи, і його не слід ігнорувати як поживну їжу.

Здоров’я серця

Велика увага приділяється волоським горіхам і мигдалю як «корисним для серця» продуктам, враховуючи високий вміст ненасичених жирів. Але дослідження показують, що арахіс так само корисний для здоров’я серця, як і більш дорогі горіхи.

Арахіс допомагає запобігти хворобам серця, знижуючи рівень холестерину. Вони також можуть зупинити утворення невеликих тромбів і знизити ризик серцевого нападу або інсульту.

Втрата ваги

Їжа з великою кількістю білка може допомогти вам відчути ситість з меншою кількістю калорій. А серед горіхів арахіс поступається лише мигдалю за кількістю білка. Дослідження показали, що люди, які включають у свій раціон помірну кількість арахісу, не будуть набирати вагу від арахісу. Насправді арахіс може допомогти їм схуднути.

Довший термін служби

Вживання арахісу також може допомогти вам жити довше. Масштабне дослідження показало, що люди, які регулярно їли будь-які види горіхів (включаючи арахіс), мали менше шансів померти з будь-якої причини, ніж люди, які рідко їли горіхи.

Оскільки дослідження було спостережним, воно не може довести, що арахіс був причиною нижчого рівня смертності, але він безперечно пов’язаний з ним.

Низький ризик діабету

Арахіс є продуктом з низьким вмістом глікемії, а це означає, що його споживання не призведе до різкого підвищення рівня цукру в крові. Дослідження показали, що вживання арахісу може знизити ризик діабету 2 типу у жінок.

Зменшити запалення

Арахіс є хорошим джерелом клітковини, яка допомагає зменшити запалення у всьому тілі, а також допомагає вашій травній системі.

Харчування

Арахіс багатий білком, жиром і клітковиною. Хоча арахіс може містити велику кількість жиру, більшість жирів, які він містить, відомі як «хороші жири». Такі жири дійсно допомагають знизити рівень холестерину.

Арахіс також є чудовим джерелом:

  • Магнію
  • Фолієва кислота
  • Вітамін Е
  • Мідь
  • Аргінін

Поживні речовини на порцію

Порція ¼ чашки сирого арахісу містить:

  • Калорії: 207
  • Білок: 9 грам
  • Жири: 18 грам
  • Вуглеводи: 6 грам
  • Білок: 9 грам
  • Клітковина: 3 грами
  • Цукор: 1 грам

На що варто звернути увагу

Хоча арахіс є здоровою їжею, однак, не кожен може ним насолоджуватися. Алергія на арахіс є найпоширенішою харчовою алергією в Сполучених Штатах.

Легка алергія на арахіс проявляється такими симптомами, як сверблячка, нудота або набряк обличчя. Однак серйозна алергія на арахіс може викликати небезпечну для життя реакцію, відому як анафілаксія. Симптоми анафілаксії включають утруднене дихання; зміна пильності; нудота; блювота; напад; біль у грудях; набряк язика, обличчя або губ; надзвичайна сонливість; і відчуття запаморочення, плутанини або запаморочення.

Важливо поговорити з лікарем, якщо ви відчуваєте будь-які неприємні відчуття під час вживання арахісу.

Як використовувати арахіс

Арахіс можна їсти сирим, бланшованим, смаженим, вареним, смаженим, подрібненим або з нього виготовляти арахісове масло. Їсти їх із тонкою паперовою шкіркою найбільш корисно з поживної точки зору, оскільки шкірка містить багато антиоксидантів і фітохімічних речовин.