Головна Суспільство Як вибрати водонагрівач

Як вибрати водонагрівач

Водонагрівач — це сантехнічний апарат або пристрій, призначений для нагріву холодної води та, в деяких випадках, зберігання гарячої води для використання в майбутньому.

Найпоширенішим типом водонагрівача є резервуарний водонагрівач через великий накопичувальний резервуар, у якому зберігається нагріта вода, поки вона не знадобиться.

Існує кілька інших типів водонагрівачів:

  • бакові
  • безрезервуарні
  • точкові
  • сонячні
  • конденсаційні

Сьогодні, ми зупинимось на водонагрівачах з резервуарами https://comfy.ua/water-heater/brand__ariston/ та без резервуара, адже на даний час вони є найбільш популярними та економічно обґрунтованими.

Бойлери

Бакові водонагрівачі розроблені з нагрівальним елементом і накопичувальним резервуаром, де гаряча вода зберігається до тих пір, поки вона не знадобиться. Даний тип водонагрівача є одним з найдоступніших варіантів через поширеність цих систем на ринку. Ці звичайні обігрівачі мають великий ізольований резервуар, який може вмістити від 30 до 100 літрів води, залежно від розміру резервуара.

Як правило, водонагрівачі резервуарів живляться від електрики або природного газу, хоча є деякі моделі, які можуть використовувати рідкий пропан або масло. У міру надходження холодної води в ємність вона нагрівається до заданої температури. Як тільки вода в баку досягне заданої температури, водонагрівач припиняє активно нагрівати воду. Коли гаряча вода буде використана або мине достатньо часу, щоб вода охолола, пристрій знову ввімкнеться, щоб повторно нагріти воду до заданої температури.

Найкраще підходить для нагрівання холодної води за потребою в будинках з обмеженим простором.

Безбакові водонагрівачі

Водонагрівач без бака створений для швидкого нагрівання холодної води, коли вона проходить через коротку серію перегрітих змійовиків, щоб забезпечити нескінченну подачу гарячої води. Ці водонагрівачі менше половини стандартного водонагрівача з баком, що робить їх ідеальними варіантами для невеликих квартир або таунхаусів.

Системи можуть працювати на природному газі або електриці, хоча газові обігрівачі без резервуарів, як правило, більш ефективні. Основна перевага водонагрівача без бака полягає в тому, що він не витрачає енергію на нагрівання та повторне нагрівання бака з водою. Натомість вода нагрівається лише тоді, коли це необхідно.

Як вибрати водонагрівач

Коли настає час замінити водонагрівач або якщо ви просто шукаєте модернізацію, тоді перше, що потрібно розглянути, це те, чи бажаєте ви нагрівач з резервуаром або без нього. Нагрівачі резервуарів займають більше місця, але вони мають перевагу в тому, що вони можуть зберігати нагріту воду для подальшого використання.

Ще один фактор, про який варто подумати, – це тип палива. Більшість водонагрівачів покладаються електрику або їх комбінацію. Перед покупкою обігрівача з баком слід перевірити ємність бака. У середньому для будинку з двома або трьома людьми достатньо резервуара об’ємом 30–50 літрів. Якщо у вашому домі постійно проживає більше людей, збільшуйте місткість приблизно на 10 літрів на кожну особу.