Головна Суспільство Що таке гібридний інвертор?

Що таке гібридний інвертор?

У світі, де відновлювані джерела енергії стають дедалі популярнішими, власники будинків і підприємства однаково шукають способи заощадити споживання енергії та покращити екологічність.

Оскільки сонячні батареї встановлюються на дахах по всьому світу, одним із важливих кроків до простішої та безперебійної установки зеленої енергії купити гібридний інвертор електронний пристрій, який дозволяє сонячним батареям, батареям і традиційній електричній мережі працювати в тандемі. ніж окремо.

Гібридні інвертори зазвичай використовуються в поєднанні з сонячними фотоелектричними системами, щоб дозволити використовувати як мережеві, так і автономні конфігурації. Вони також використовуються в мікромережах, які є невеликими електричними мережами, які можуть працювати незалежно або в поєднанні з великими електромережами.

Що таке гібридний інвертор?

Коли світло світить на сонячну панель, воно створює постійний струм (постійний струм). Незважаючи на важливе значення, електрика постійного струму не дуже корисна, коли мова йде про живлення вашого будинку, оскільки вона не використовується для роботи більшості побутових приладів, таких як холодильники, лампи чи пральні машини.

Тут на допомогу приходять інвертори — вони беруть електроенергію постійного струму, створювану сонячними панелями, і «перетворюють» її на придатну для використання електроенергію змінного струму. Технічні особливості цього процесу можуть бути трохи приголомшливими але інвертори є важливим компонентом будь-якої сонячної фотоелектричної системи.

З іншого боку, гібридний інвертор схожий на стандартний інвертор із додатковою перевагою: він також може працювати з джерелом змінного струму, наприклад, електроенергією, що надходить у ваш дім від комунальної компанії. Це дає вам більше гнучкості в тому, як ви використовуєте свою сонячну фотоелектричну систему, оскільки тепер ви можете вибрати або використовувати мережу, або ваші сонячні батареї як основне джерело енергії, або керувати домом повністю від сонячної енергії.

Однією з найбільш корисних особливостей гібридного інвертора є те, що він дозволяє вам продавати електроенергію в мережу. Коли ви не використовуєте всю енергію, яку виробляють ваші сонячні батареї, і вам не потрібно зберігати цю надлишкову енергію (скажімо, тому що ваші батареї вже повні), гібридний інвертор може відправити цю додаткову енергію назад вашій комунальній компанії в обмін на кредит на ваш наступний рахунок за електроенергію. Це чудовий спосіб допомогти компенсувати витрати на встановлення сонячної батареї та може бути дуже вигідною пропозицією, якщо ваша комунальна компанія пропонує високі ставки викупу.

Як працює гібридний інвертор?

Інвертор https://www.solargarden.com.ua/product-category/gibrydni-invertory/, у своїй найпростішій формі, є пристроєм, який перетворює постійний струм (постійний струм) у змінний (змінний).

Це те, що використовується в сонячній системі для роботи ваших ламп, приладів та іншої електроніки. Змінний струм є стандартною формою живлення в наших будинках і на підприємствах.

Простіше кажучи, гібридний інвертор є водночас і інвертором, і випрямлячем у витонченому, зручному корпусі. Він може отримувати постійний струм від сонячних панелей і перетворювати його на змінний струм, який можна використовувати у вашому домі, і він може отримувати змінний струм від мережі та використовувати його для накопичення постійного струму у ваших батареях.

Чи може гібридний інвертор працювати без акумулятора?

Незважаючи на те, що гібридні сонячні інвертори призначені для роботи від батарей, вони можуть працювати і без них. Якщо ви не використовуєте батарею з гібридним інвертором, пристрій просто відведе надлишок сонячної енергії, який він генерує, у мережу.

Якщо припустити, що рівень викупу енергії достатньо високий, це може дати значну економію протягом усього терміну експлуатації вашої сонячної енергетичної системи, і це чудовий варіант для тих, хто хоче скористатися перевагами сонячної енергії, але не хоче мати справу з додатковими вартість або складність акумуляторної батареї.

Однією з головних причин, чому гібридні інвертори так люблять у тандемі сонячної енергетики, є їх здатність компенсувати коливання доступності енергії, тому, якщо у вас немає акумулятора, ви втрачаєте важливу функцію.

Переваги гібридних сонячних інверторів

Гібридні сонячні інвертори ефективніші за традиційні інвертори, а також значно універсальніші. Їх можна використовувати з різними системами зберігання акумуляторів, що робить їх гарним вибором для тих, хто хоче повною мірою використовувати сонячну енергію.

Давайте розглянемо їх ключові переваги нижче:

Ефективність

Гібридні сонячні інвертори ефективніші за традиційні інвертори і вони також значно більш універсальні.

Давайте розглянемо їх ключові переваги нижче:

  • Простий у використанні

Немає необхідності перемикатися між різними пристроями чи системами – гібридний інвертор зробить усе за вас.

  • Сумісність

Вони також дуже сумісні з різними системами зберігання акумуляторів.

  • Резервне живлення

Найважливіше те, що гібридні сонячні інвертори також забезпечують резервне живлення у разі відключення електроенергії.

  • Легкий моніторинг

Оскільки вся побутова енергія проходить через ваш гібридний інвертор, легко відстежувати споживання енергії.

  • Безпроблемний викуп

Завдяки вбудованій здатності контролювати, перемикати та зберігати енергію гібридні сонячні інвертори також можуть допомогти вам скористатися перевагами схем викупу енергії.

Оскільки гібридні інвертори об’єднують три найважливіші функції системи відновлюваної енергії в один невеликий пакет, вони, природно, можуть бути дорожчими, ніж традиційні інвертори. Однак, на відміну від придбання та встановлення окремої акумуляторної системи, гібридний інвертор, швидше за все, окупиться в довгостроковій перспективі завдяки своїй додатковій ефективності та меншій вартості встановлення.

Збільшуючи власне споживання (у деяких випадках до 80%), гібридний інвертор також може допомогти зменшити витрати на електроенергію для власників будинків і підприємств, а інтелектуальний моніторинг електромережі може допомогти зберегти рахунки за електроенергію на низькому рівні, продаючи надлишкову енергію, коли її немає.