Головна Суспільство На що звернути увагу обираючи сушку для фруктів

На що звернути увагу обираючи сушку для фруктів

Починається літо, а з ним і сезон фруктів та ягід. Сучані господині окрім традиційної заготівлі вітамінів на зиму у вигляді варення та длжемів, замозки фруктів, зараз використовують інноваціні способи — сушіння та дегідрацію. Як правильно обрати сушку https://comfy.ua/ua/dryer-for-fruit/ для фруктів ми розкажемо в короткому огляді.

Місткість

Кількість піддонів та ємність сушарки вибирається залежно від того, скільки ви плануєте сушити продуктів.

Місткість за 1 завантаження:

  • До 3 кг – рекомендовано для невеликої родини, де не потрібно заготовляти багато продуктів. Зазвичай у таких пристроях трохи більше трьох секцій.
  • 3-7 кг – пристрій середньої місткості. Як правило, тут 4-6 піддонів різної висоти та призначення.
  • 8-20 кг – такі обсяги підійдуть дачникам, що заготовляють про запас, і тим, хто любить їсти багато натуральних смаколиків.

Тип нагріву та спосіб подачі повітря

Тип нагріву

Конвекційні. Просушують продукти за допомогою нагрівального елемента та вентилятора, що розганяє гаряче повітря в камері сушарки. Продукти висихають рівномірно, немає потреби повертати піддони іншою стороною або міняти лотки місцями.

Недолік в тому, що робота вентилятора не безшумна, а якщо врахувати, що пристрій може працювати від 6 до 26 годин безперервно, шум може завдати незручності. Проте моделей з конвекційним нагрівальним елементом набагато більше, ніж інфрачервоних.

Інфрачервоні продукти висушують за допомогою інфрачервоного випромінювання. Вода випаровується, а висушені в інфрачервоній сушарці продукти зберігають натуральний аромат і зовнішній вигляд на відміну обробки конвекцією. Вважається, що в таких делікатесах залишається більше вітамінів та мікроелементів.

Обробка не така рівномірна, як у конвекційній сушарці. Доводиться періодично повертати секції іншою стороною або міняти їх місцями. Такі сушарки не виробляють шуму, тому що в них немає вентилятора, але їх асортимент менше.

Спосіб подачі повітря

Вертикальний. У більшості моделей нагрівальний елемент розташований унизу і подача повітря здійснюється вертикально вгору.

Якщо ТЕН розташований внизу, звертайте увагу на захист пристрою. Інакше є ризик попадання соку на ТЕН або вентилятор і швидкоплинної поломки пристрою.

Горизонтальний – у цьому випадку ТЕН розташований на задній стінці приладу і рух повітря відбувається паралельно дну.

Деякі пристрої забезпечені додатковими піддонами, лопатками та еластичними килимками для пастили.