Головна Суспільство Для чого потрібні засоби для вмивання обличчя?

Для чого потрібні засоби для вмивання обличчя?

Очищення – один із найважливіших етапів щоденного догляду за шкірою обличчя, який не можна пропускати в жодному разі. Основне завдання будь-якого засобу для вмивання – м’яко і дбайливо змити зі шкіри бруд, шкірний жир, що відмерли частинки епідермісу і залишки косметики, залишивши її чистою і свіжою. Вода не впорається з таким завданням самостійно — у цьому їй потрібна допомога спеціальних засобів для чищення: гелів для вмивання, пінок, скрабів і так далі.

Дерматологи сходяться на думці, що для вмивання краще не використовувати мило, оскільки його лужний склад дуже сушить шкіру обличчя, а використовувати спеціальні засоби для вмивання обличчя. Очищення «до скрипу» змиває ліпідний шар, що захищає від пересихання та зовнішніх подразників. Ніжна шкіра обличчя вимагає делікатного очищення, тому на допомогу приходять спеціальні м’які засоби для вмивання. Вибір конкретного засобу залежить від потреб шкіри та від того, на якому етапі очищення ви плануєте його використовувати.

Альтернатива милу

  • Гель для вмивання
  • Пінка для очищення обличчя
  • Молочко для вмивання

Гель для вмивання найкраще використовувати як другий етап очищення шкіри, тобто після того, як ви змили косметику за допомогою міцелярної води або засобу для зняття макіяжу. З власне косметикою (особливо стійкою) гель для вмивання не впорається, оскільки такі продукти призначені тільки для м’якого очищення шкіри і зазвичай не містять компонентів, здатних розчинити макіяж.

Пінка для вмивання також призначена для фінального очищення шкіри після зняття макіяжу. Якщо ви не користувалися косметикою, вона підійде і для простого вмивання. Її особливо зручно використовувати вранці, коли потрібно тільки очистити обличчя від шкірного сала і залишків нанесених на ніч засобів для догляду.

Пінки, призначені для видалення макіяжу, також існують, але, як правило, їх не можна використовувати для області навколо очей.

Молочко або емульсію для вмивання, навпаки, можна і потрібно використовувати для зняття макіяжу – такий засіб здатний добре розчиняти косметику та видаляти її зі шкіри разом із іншими забрудненнями. Після застосування молочка можна вмиватися водою або протерти шкіру тоніком.

Якщо у вас дуже суха чи роздратована шкіра, молочко – найкраще рішення для безводного демакіяжу.

Для яких типів шкіри підходить гель, пінка та молочко

Більшість гелів для вмивання розраховані на жирну, комбіновану або проблемну шкіру обличчя, тому до їх складу входять компоненти, спрямовані на звуження пір, усунення жирного блиску та скорочення вироблення себуму.

До складу пінок для вмивання входять дуже м’які ПАР, які консистенція дуже ніжна і повітряна. Вони підійдуть для чутливої та реактивної шкіри. Такій шкірі потрібне вкрай дбайливе очищення, без дратівливих інгредієнтів – тому ніжні пінки для такого типу шкіри підходять найкраще.

Але серед гелів для вмивання можна знайти ті, які підійдуть для чутливої шкіри.

Вибирати відповідний засіб – гель, молочко або пінку – слід виходячи з вашого типу шкіри та ваших особистих уподобань. Комусь більше подобається повітряна текстура пінки, комусь — властивості гелів для вмивання, що доглядають, а хтось взагалі віддає перевагу безводному очищенню шкіри і тому вибирає молочко або міцелярну воду. У будь-якому випадку, орієнтуватися завжди потрібно на свій досвід і свої відчуття — ваша шкіра краще за інших підкаже, який засіб, що очищає, буде ідеальним саме для неї.