Головна Тернопіль 2012-2013 навчальний рік оголошено роком правових знань

2012-2013 навчальний рік оголошено роком правових знань

суд

судЗ метою формування високої правосвідомості і правової культури учнівської молоді та всього суспільства, активізації роботи з профілактики правопорушень серед неповнолітніх і дітей, їх правової соціалізації, на виконання Національної програми правової освіти населення, затвердженої Указом Президента України від 18 жовтня 2001 року №992/2001, Програми правової освіти населення м. Тернополя на 2010-2014 роки, затвердженої рішенням Тернопільської міської ради від 17 червня 2010 року №5/36/2 та враховуючи рішення Тернопільської міської координаційно-методичної ради з правової освіти населення від 09.08.2012р. №1/6:

1.Проголосити 2012-2013 навчальний рік – Роком правових знань в м. Тернополі.

2.Тернопільській міській координаційно-методичній раді з правової освіти населення забезпечити:

– організацію та координацію заходів із проведення Року правових знань в м. Тернополі;

– участь студентів Тернопільського національного економічного університету та Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола в проведенні навчально-методичних семінарів, лекцій на правову тематику та інших заходів, що організовуються в загальноосвітніх навчальних закладах м. Тернополя.

3.Управлінню у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту, управлінню культури та мистецтв міської ради, Тернопільському міському управлінню юстиції:

– забезпечити організацію та проведення протягом 2012-2013 навчального року правових лекторіїв, молодіжних правових клубів, «круглих столів», правових годин, бліц-вікторин.

4.Управлінню освіти і науки міської ради, Тернопільському міському управлінню юстиції забезпечити організацію та проведення протягом 2012-2013 навчального року:

– конкурсів серед учнівської молоді на кращі твори, малюнки, реферати, стінгазети на правову тематику;

– зустрічей учнівської молоді, батьків, представників батьківських комітетів загальноосвітніх навчальних закладів міста Тернополя з представниками органів внутрішніх справ, прокуратури, суду, міського управління юстиції;

– навчально-методичних семінарів для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів міста Тернополя із залученням наукових працівників та фахівців у галузі права.

5.Відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації міської ради сприяти висвітленню засобами масової інформації ходу підготовки та проведення Року правових знань.

6.Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Л.О.Бицюру.