Головна Новини Ніколи не отримував посвідчення водія, але сів за кермо напідпитку

Ніколи не отримував посвідчення водія, але сів за кермо напідпитку

Днями, під час патрулювання на автодорозі М-19 Доманове — Тереблече, патрульні помітили автомобіль Toyota, який перебував на вулиці в період дії комендантської години. Інспектори намагалися зупинити автівку, натомість водій не відреагував на законну вимогу, пришвидшився та спробував втекти від поліцейських.

Патрульні миттю розпочали переслідування транспортного засобу. Тікаючи від поліцейських, водій не впорався з керуванням та здійснив наїзд на перешкоду. На щастя, внаслідок ДТП ніхто не постраждав.

Інспектори виявили за кермом чоловіка з явними ознаками алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд. Чоловік погодився пройти освідування у медичному закладі. Результат позитивний — 1,44 проміле алкоголю в крові водія.

Крім того, поліцейські встановили, що громадянин не має права керування транспортними засобами, оскільки не отримував посвідчення водія у встановленому законом порядку.

Тож на порушника склали ряд адміністративних матеріалів:

  • протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП;
  • протокол за ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) КУпАП;
  • протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП;
  • постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.